Novosti|

U Gradsku knjižnicu i čitaonicu Belišće, nakon devet godina, ponovno dolazi Jelena Pervan, mlada spisateljica za djecu iz Splita. Ona će u srijedu, 22. svibnja 2024., u 14 sati u Palači Gutmann održati zabavno predstavljanje svog serijala slikovnica o smiješnim likovima Mrljeku i Prljeku.

Jelena je profesionalna novinarka, no za sebe kaže da je po pozivu književnica za djecu. Osim što piše, ona i prevodi knjige za djecu te za njih kreira kreativne literarne programe i radionice. Prema njezinim slikovnicama „Mrljek i Prljek“ i „Tonka će sutra“ napravljene su kazališne predstave za djecu, a „Tonka će sutra“ ima i svoju filmsku animiranu inačicu. Posebno ju inspirira rad s djecom s teškoćama u razvoju za što je 2022. godine dobila nagradu „Ponos Hrvatske“.

Slikovnice „Mrljek i Prljek“ namijenjene su djeci vrtićkog uzrasta, posebno predškolcima, stoga će na ovom predstavljanju sudjelovati predškolci Dječjeg vrtića Maslačak Belišće. Uz njih su, naravno, pozvani i svi drugi zainteresirani mališani iz Belišća i okolnih mjesta.

Tekst: Dijana Crljenić
Foto: Gradska knjižnica i čitaonica Belišće

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content