Novosti|

Tomislav Birtić rođeni je Osječanin, živi u Zagrebu više od polovice svoga života, a u ponedjeljak, 28. listopada 2019. godine, došao je u posjet Belišću. U dogovoru s Gradskom knjižnicom i čitaonicom Belišće, Tomislav je predstavio svoju posljednju, jedanaestu knjigu Na Caminu sam zagrlio Boga u sklopu Mjeseca hrvatske knjige.

Nadasve inspirativna priča kojom je oduševio posjetitelje sažela je u sat vremena velik dio onoga što je Birtić prošao na putu dugom osamsto kilometara. “Ništa te ne može pripremiti za Camino”, ali brojne anegdote, smiješne i tužne priče te mnoštvo malih čuda, samo su dio onoga što te čeka, istaknuo je Birtić.

Uz sve to pričao je i o emocijama, osjećajima koji su ga prožimali putem, naglašavajući tako da na Put u Camino ide onaj koji želi pronaći sebe. “Nakon Camina, nakon zagrljaja s Bogom, osvijestio sam što znači rečenica da mi živimo u Bogu”, rekao je Birtić. I to je najveće bogatstvo koje je dobio, osjećajući ljubav na svakom koraku Puta. Njegovi prijatelji Osječani, bili su jedni od brojnih ljudi koji su mu ostali u pamćenju i jedni od mnogih koji se vrte na njegovim fotografijama tijekom predstavljanja. Tako je njegova prijateljica Osječanka sažela Camino u jednoj rečenici “The Way is my way to find a way.”, što autor ističe kao suštinu.

Na Caminu sam upoznao Boga ujedno ima i humanitarnu stranu jer je ovo treća Birtićeva knjiga od čije dobiti 15 posto ide u humanitarne svrhe. Tako su svi posjetitelji mogli kupiti knjigu, dobiti potpis autora te sudjelovati u humanitarnoj akciji.

I kako Tomislav kaže, “Na Caminu sam dobio više nego što sam se nadao, i više nego što sam želio”, iz knjižnice poručuju da su prisutni na njegovom gostovanju u Belišću također dobili jako, jako puno.

Tekst: Vlasta Putar
Fotografije: Zaim Saljiji

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content