Novosti|

Nastavak suradnje Grada Belišća i Općine Cestica, koja je uspješno započela prije tri godine, kada su predstavnici Općine Cestica posjetili Belišće, nastavljena je uzvratnim posjetom delegacije Belišća Varaždinskoj županiji.

Zamjenica gradonačelnika grada Belišća Ljerka Vučković i potpredsjednici Gradskog vijeća grada Belišća sa svojim suradnicima boravili su u službenom posjetu općini Cestica od 22. do 24. kolovoza 2019. godine, a na poziv načelnika općine Mirka Korotaja.

Prvoga dana boravka, u prostorima Županijske palače zamjenici župana Varaždinske županije Tomislav Paljak i Robert Vugrin upriličili su prijam za delegaciju Grada Belišća i Općine Cestica. Zaželjevši svima dobrodošlicu, zamjenici župana upoznali su prisutne s bogatom poviješću Varaždinske županije, ali i projektima koje županijska vlast provodi na mnogim područjima. Zamjenik župana Paljak istaknuo je kako je Varaždinska županija najstarija hrvatska županija u kojoj se spaja bogata povijest, sadržajna sadašnjost i prosperitetna budućnost, istaknuvši doseg u dizanju obrazovnog standarda u Županiji, dok je zamjenik župana Vugrin goste upoznao s ulaganjima koje Županija provodi posljednje dvije godine.

Direktor Turističke zajednice Varaždinske županije Miran Bojanić Morandini u svojoj je prezentaciji predstavio turističku ponudu, realizirane projekte te rezultate koje Županija bilježi na području turizma.

Nazočnima se obratila i zamjenica gradonačelnika grada Belišća Ljerka Vučković koja se zahvalila na prijmu i izdvojila projekte koje je Grad Belišće realizirao i koji su u tijeku. U svome obraćanju naglasila je, između ostaloga, kako je Varaždinska županija primjer mnogima u realizaciji projekata i programa, poglavito na području korištenja EU fondova te istaknula kako je razmjena iskustava od velike pomoći, a sve u cilju poboljšavanja kvalitete života i standarda građana.

Drugi dan boravka, delegacija je posjetila Općinu Cestica gdje je u prostorima Osnovne škole Cestica načelnik Korotaj upriličio prijam za članove belišćanske delegacije. Nakon pozdravnih riječi načelnika i domaćina Korotaja, uslijedila je prezentacija najznačajnijih projekata koji se trenutno provode u toj općini. Predstavljeni su svi projekti koje je općina realizirala ili je njihova provedba u tijeku iz područja gospodarstva, komunalne infrastrukture, uređenja naselja te ulaganja u obrazovanje, kulturu, sport, turizam i ostala područja značajna za razvoj lokalne zajednice.

U svome obraćanju, zamjenica gradonačelnika zahvalila se na prijmu i iskazanoj dobrodošlici te prezentirala projekte realizirane na području grada Belišća.  – Nama je rijeka Drava poveznica koju u svakom slučaju treba iskoristiti za buduće projekte razvoja kontinentalnog turizma, očuvanja prirodne baštine, ali i u drugim segmentima. Želje i potrebe naših sugrađana su iste, bez obzira što nas dijeli više od 200 kilometara, tako da sam sigurna da ćemo pronaći teme o kojima možemo razgovarati, dogovoriti rješenja i jedno drugom pomoći – ustvrdila je Ljerka Vučković.

Nakon prezentacija, delegacija je obišla Osnovnu školu Cestica, školsko-sportsku dvoranu i vrtić. Uslijedio je obilazak OPG-a Bistrović, vidikovca i crkve sv. Barbare, ruralne kuću “Rim”, vinske ceste Klampotic i Kotolenko te izletišta Županić. Za vrijeme razgledavanja i obilaska, delegacijama se pridružio i potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar.

Posljednjeg dana posjeta, zamjenik gradonačelnika grada Varaždina Zlatan Avar i Jelena Toth, direktorica Turističke zajednice Varaždin primili su u Gradskoj vijećnici zamjenicu gradonačelnika i načelnika sa suradnicima. Tom prigodom, a nakon uvodnih riječi zahvale, razgovaralo se o temama iz područja gospodarstva i turizma, mogućnosti razvoja na području lokalnih zajednica, ali i kontinentalnom turizmu u ovom dijelu Hrvatske, pri čemu su utvrđeni zajednički interesi oko razvoja dvaju područja.

Nakon prijma u Gradskoj vijećnici, članovi delegacija nastavili su s razgledavanjem Varaždina te posjetom ovogodišnjem programu Špancirfesta.

Tijekom ovog službenog posjeta razmijenjena su iskustva i stečena znanja od interesa za razvoj lokalne zajednice te su načelnik i zamjenica gradonačelnika najavili mogućnosti buduće konkretne suradnje po pitanju zajedničkih projekata na svim područjima, a u cilju poboljšavanja životnog standarda stanovnika dviju lokalnih zajednica.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content