Novosti|

Već 15 godina slatinski likovni klub “SLIK” povodom Dana grada Slatine organizira Likovnu koloniju imena “Slatinske slike”, a nastavak je to tradicije koju njeguje od samog osnutka.

Ovogodišnja kolonija „Slatinske slike 2019.“, održanoj 24. kolovoza, u prostorima Bussines Cluba Slatina pod pokroviteljstvom Grada Slatine uz domaćine okupilo se četrdesetak gostiju slikara i umjetnika. Umjetnici iz desetak udruga, kao i slikari „slobodnjaci“ pristigli su iz 14 mjesta u Hrvatskoj, odnosno iz Donjeg Miholjca, Osijeka, Darde, Čepina, Josipovca, Slavonskog Broda, Nove Gradiške, Popovače, Pitomače, Virovitice, Suhopolja, Daruvara, Đakova, Požege i Belišća. Ova likovna kolonija nastavak je dugogdišnje uspješne suradnje.

– Neka prijateljstva njeguju se već 20 godina, ali svakom kolonijom stječu se i nova. U cijeloj priči uz stjecanje novih iskustava najbitnija su druženja na kojima se uz amatere okupljaju i akademski slikari, pa je to prilika da se vide i druge tehnike slikanja te da se puno nauči, istaknuo je predsjednik SLIK-a Josip Gribl koji je na samom početku gostima zaželio dobrodošlicu, te ih ukratko upoznao s programom kolonije s koje će nastali radovi ostati u fundusu kluba, a dio njih bit će doniran za organiziranje humanitarnih akcija, što inače Slatinski likovni klub redovito čini.
Tema ovogodišnje likovne kolonije bila je slobodna, a slikarske tehnike bile su uglavnom ulje, akril i pastel. Belišćanski likovnu udrugu “Bel-Art” predstavljali su Vanja Eberl, Antun Sabo, Zoran Ilić i Ivan Vajda.

Tekst: Tin Lacković
Fotografije: Vanja Eberl

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content