Novosti|

Zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić i predsjednik Vijeća romske nacionalne manjine grada Belišća Mario Balog danas su u prijepodnevnim satima u romskom naselju u Ulici Marka Oreškovića u Bistrincima dočekali ravnatelja Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Alena Tahirija i Branka Petrovića, predsjednika Vijeća romske nacionalne manjine Osječko-baranjske županije. Povod ovom susretu bila je podjela prigodnih paketa za 60-ak djece uzrasta od 3 do 10 godina, za što se pobrinuo gospodin Tahiri sa svojim suradnicima.

-Iznašli smo dodatna financijska sredstva u okviru programa Uključivanje Roma i za naše najmlađe sugrađane nabavili smo čizmice hrvatskog proizvođača, kao i slatke pakete. Veseli i s punim srcem smo došli u Osječko-baranjsku županiju, posebno u naš prijateljski grad Belišće i ovdje darivali najmlađe Belišćane pripadnike romske nacionalne manjine, rekao je ravnatelj ULJPPNM-a Alen Tahiri, dodajući kako su ovakvi darovi osigurani i za svu djecu u drugim romskim naseljima u Osječko-baranjskoj županiji.

I ovom prilikom su iz Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina stigle pohvale za sve ono što grad Belišće, na čelu s gradonačelnikom Dinkom Burićem čini za nacionalne manjine na svom području.

-Sretan sam što postoje ovakve sredine kao što je Belišće i ovakva suradnja kao što je između gradonačelnika Dinka Burića, saborskog zastupnika Veljka Kajtazija i Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade RH. Radimo zajedno na brojnim projektima, trenutno je to projekt izgradnje ceste, a u narednom razdoblju imamo u planu još nekoliko projekata na dobrobit svih naših sugrađana. Maksimalno se trudimo kako bismo romskoj nacionalnoj manjini omogućili dostojan život, poručio je ravnatelj ULJPPNM-a Alen Tahiri.

Primopredaji darova u romskom naselju bio je prisutan i zamjenik gradonačelnika grada Belišća Domagoj Varžić, koji se zahvalio gospodinu Tahiriju što je posjetio Belišće i najmlađe sugrađane romske nacionalnosti i darivao ih povodom božićnih i novogodišnjih blagdana.

-Ovo je samo nastavak izvrsne suradnje ne samo s njegovim Uredom i saborskim zastupnikom Kajtazijem, nego i sa Savezom Roma Kali Sara. Samo svi zajedno možemo pridonijeti tome da sve nacionalne manjine imaju zasluženi položaj u našem društvu i da se ugodno osjećaju ovdje gdje žive, rekao je zamjenik gradonačelnika grada Belišća Domagoj Varžić.

Nakon podjele darova, gradonačelnik Dinko Burić je u belišćanskoj gradskoj upravi ugostio ravnatelja Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Alena Tahirija, kao i predstavnike romske nacionalne manjine te je to bila još jedna prilika za dogovor oko nastavka trenutnih i planiranja novih zajedničkih projekata.

Tekst: Monika Đogaš, Gradski radio Belišće
Foto: Tin Lacković

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content