Novosti|

Savjet mladih u suradnji sa Gradskom knjižnicom i čitaonicom te Klubom samozastupnika (Udruga djece i mladih sa poteškoćama u razvoju „Zvono“) pokrenuli su projekt pod nazivom „Dan za knjižnicu“. Svaki zadnji četvrtak u mjesecu mladi iz udruge “Zvono“ posjećivat će gradsku knjižnicu te će oni dolaziti kod njih u prostorije. Mladi s invaliditetom imat će priliku posuđivati knjige po preporuci knjižničarki iz knjižnice.

Upravo to se po prvi put dogodilo jučer, tj. 25. travnja 2013. kada su mladi iz Zvona došli u knjižnicu. Knjižničarke su im pripremile knjige koje su oni posudili, a sljedeći mjesec (isto zadnji četvrtak) vratit će te knjige u knjižnicu i porazgovarati o pročitanom. Osim posudbe knjiga mladi iz Kluba samozastupnika imat će i razne kreativne radionice u organizaciji djelatnica Gradske knjižnice iz Belišća.

Ovo je početak jedne lijepe suradnje između ove dvije ustanove i u knjižnici se nadaju da će njihova nastojanja za uključivanjem u knjižnicu mladih s poteškoćama u razvoju uroditi plodom.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content