Novosti|

U petak, dana 25. veljače 2022. godine udruga HVIDRA Belišće obilježila je 30. godišnjicu osnutka HVIDRE RH, prisjećajući se svih svojih pokojnih prijatelja i suboraca koji su život dali za slobodu Republiku Hrvatsku i poslali poruku podrške ukrajinskom narodu.

Program obilježavanja obljetnice započeo je paljenjem svijeća i prigodnom molitvom na lijevoj obali rijeke Drave kod Spomen-obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu, pripadnicima 107. brigade HV-a te središnjeg Spomen-križa na gradskom groblju Belišće i gradskom groblju Valpovo.

Udruga HVIDRA Belišće najoštrije osuđuje invaziju Ruske Federacije na nedužni narod Ukrajine.

Gledajući strašne scene koje ovih dana stižu iz Ukrajine, nemoguće je ne prisjetiti se tog osjećaja straha, neizvjesnosti i nesigurnosti 90-tih kada smo bili žrtve velikosrpske agresije. Upravo stoga solidariziramo se s narodom Ukrajine te smo u mislima i molitvama s njima. Izražavam nadu kako će se ovi nemili događaji što prije završiti, sa što manjim posljedicama na stanovništvo Ukrajine.

Dajemo im punu potporu, da budu uporni i ustrajni u obrani svoje domovine, kao što smo to bili mi u Domovinskom ratu, da unatoč nadmoćnom neprijatelju ne posustanu u svojim nastojanjima da se bore za slobodu i suverenost svoje Ukrajine.

Udruga HVIDRA Belišće

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content