Novosti|

Još jednim zajedničkim ručkom za građane na desnoj obali rijeke Drave kod pijeska tradicionalno je obilježen Dan grada Belišća.

Grad Belišće i ove je godine za svoje građane pripremio besplatni ručak, pečenog vola i grah u 600 litarskom kotliću. Grah u velikom kotlu skuhali su članovi Udruge “Kotličari” iz Belišća, dok je za cijelonoćno pečenje vola bio zadužen Gudlin Gastro iz Petrijevaca. Za zabavno glazbeni dio programa pobrinuo se Tamburaški sastav Ravnica, koji su kao posebno iznenađenje za sve prijateljske i partnerske gradove iz Republike Makedonije, iz Vojvodine iz Republike Srbije, Republike Crne Gore te Republike Srpske iz Bosne i Hercegovine odsvirali po jednu njihovu pjesmu.

Mnoštvo građana uživalo je u zajedničkom ručku i druženju na lokaciji koja je u Belišću godinama bila tradicionalno “prvomajsko” izletište.

Gradonačelnik Belišća Dinko Burić još je jednom svim Belišćankama i Belišćanima čestitao Dan Grada, Međunarodni praznik rada i zaštitnika belišćanske Župe sv. Josipa Radnika, a svim delegacijama koje su stigle u Belišće poželio ugodan boravak.

 

Fotografije: Tin Lacković/Zaim Saljiji

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content