Novosti|

Već tradicionalno, uoči Dječjeg tjedna, koji se ove godine obilježava od 2. do 8. listopada (prvi puni tjedan u 10. mjesecu), Društvo Naša djeca grada Belišća organizira Dan dječjih igara. Tako je bilo i u subotu, 30. rujna 2017. godine, kada su se u prijepodnevnim satima u središtu Belišća kod dječjeg igrališta okupili polaznici Dječjeg vrtića “Maslačak”, učenici nižih razreda Osnovne škole Ivana Kukuljevića Belišće, njihove učiteljice i odgojiteljice, te roditelji, bake i djedovi.

Dan dječjih igara plesnom točkom otvorili su učenici 3.d razreda, pod vodstvom svoje učiteljice Karmen Soldo, a potom su Kikići i Vjeverice, te učenici 1. a i c razreda, 2. c i d razreda, 3. b, c i d razreda te 4. c i d razreda, počeli s igrama na travi i pločniku. Bilo je tu svakavih igara, od nošenja jajeta u žlici, skakanja u vreći, preko graničara i školice do pjevanih igara. Igrama se priključio i zamjenik gradonačelnika grada Belišća Domagoj Varžić, zadovoljno komentirajući kako Belišće s pravom nosi naziv prijatelja djece.

Danom igara želi se podsjetiti mame i tate, bake i djedove i ostale odrasle na neke igre kojima su se oni zabavljali kada su bili djeca, ali i naučiti današnje mališane kako igranje na otvorenom, u prirodi i s vršnjacima može biti puno veselije nego igranje različitih igrica na računalu. Igra je osnovna ljudska aktivnost u djetinjstvu i izvrsna zabava tijekom cijelog života. Igre koje su danas pripremljene za Dan igara bile su jednostavne i nisu bile natjecateljskog karaktera.

-Prije svega, cilj je bio da djeca kroz zabavne igre provedu ugodno prijepodne, da jačaju zajedništvo u svojoj grupi, odnosno razredu, te da jedni drugima daju podršku u izvršenju najjednostavnijih i najzabavnijih igara, rekla je Ivana Belcar, predsjednica DND-a grada Belišća.

U četvrtak, 5. listopada, Igraonica Moltonko dolazi u DV “Maslačak”, gdje će u 10 sati izvesti predstavu Mali princ. Isto će se ponoviti u maloj školskoj dvorani u 12 sati, za učenike prvih i drugih razreda, dok će sva ostala zainteresirana djeca u 19 sati u Centru za kulturu Sigmund Romberg moći pogledati predstavu Crvenkapa i zbunjeni vuk. Ulaz je besplatan.

I u petak, 6. listopada, je na redu još jedno tradicionalno druženje – ono s vatrogascima. U 10 sati će u posjet Dobrovoljnom vatrogasnom društvu doći učenici 2. a i b razreda. u isto vrijeme će belišćanske knjižničarke za vrtićarce organizirati projekciju filma.

I na kraju, u subotu, 7. listopada, Društvo Naša djeca grada Belišća već tradicionalno sudjeluje na Festivalu bundeva, kojeg na Trgu Ante Starčevića organiziraju Udruga Zvono i Turistička zajednica grada Belišća. Ondje će DND-ovke imati svoj štand te pozivaju svu djecu i rofitelje da dođu u središte Belišća, uživaju o ovom jesenskom sajmu, dječjim radionicama i predstavama.

Ovogodišnji Dječji tjedan ima moto – Ljubav djeci prije svega!

Tekst: Monika Đogaš (Gradski radio Belišće)

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content