Novosti|

Cvjetnom povorkom središtem Belišća – od korza, preko Trga Ante Starčevića, pa kroz belišćansku tržnicu do Parka hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata, u subotu (8. lipnja) počeo je još jedan Cvjetni korzo, manifestacija koju organizira Društvo “Naša djeca” grada Belišća.

-Dugogodišnja je tradicija u Belišću krajem nastavne godine organizirati Cvjetni korzo. Tom manifestacijom pozdravljamo školu i školske obveze, a želimo dobrodošlicu ljetu i praznicima, poručila je Andrea Fekete, predsjednica DND-a grada Belišća.

Kao i uvijek, u cvjetnoj povorci središtem grada bili su polaznici belišćanskog vrtića Maslačak, učenici nižih razreda Osnovne škole Ivana Kukuljevića Belišće i Područne škole Vinogradci, a bile su tu i Belišćanske mažoretkinje. Unatrag nekoliko godina na Cvjetnom korzu sudjeluju i polaznici Dječjeg vrtića Moj Bambi Valpovo, a ove se godine belišćanskom Cvjetnom korzu priključio i Dječji vrtić Maza Valpovo. U svakom slučaju, u cvjetnoj povorci je bilo i cvijeća i bubamara i šarenih kišobrana i dugačkih gusjenica i žabica….

Prigodnim riječima je najmlađe sugrađane i male prijatelje iz Valpova pozdravio zamjenik gradonačelnika Belišća Domagoj Varžić, koji je DND-ovkama zahvalio na organizaciji još jedne velike manifestacija s djecom i za djecu, a svima je poželio vesele ljetne praznike.

-Osim cvjetne povorke kojom smo Belišćanima pokazali koliko šarenila i veselja djeca unose u svakodnevni život, subotnje prijepodne smo obogatili prigodnim programom u kojem su vrtićarci i školarci pjevali, plesali i recitirali, a kroz plesne točke su nam se pridružili i Zumba kidsi Valpovštine, pojasnila je Andrea Fekete, koja se još jednom zahvalila svoj djeci, odgojiteljicama, učiteljicama i roditeljima, uz želju da im ljeto prođe u igri i smijehu.

Tekst: Monika Đogaš
Foto: Tin Lacković

 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content