Novosti|

Vukovar Half Marathon naziv je prvog polumaratona koji je održan 01. lipnja 2019.godine, a biti će zapamćen kao datum kada je održan prvi vukovarski polumaraton koji se održao u sklopu manifestacije VukovArt – Luka umjetnost 2019. Specifičnost polumaratona je u tome što odiše umjetnošću jer je ruka kojom se trčalo obuhvaćala gotovo sve murale koji postoje u gradu.

Uz polumaraton održana je i utrka za građane dužine pet kilometara, gdje su obje utrke okupile oko 900 sudionika iz Vukovara, cijele Hrvatske ali i inozemstva.

Na utrci koja je privukla mnoge sudionike, okupljaju se mnogobrojni sportaši i rekreativci, a u trci od  21 kilometar nastupila su i naša dva člana DVD-a Belišća Zdenko Cerovečki i Slavko Milekić.

„I na ovaj način želimo poslati poruku mladima, ali svima nama ostalima, da je sport zdrav i da se njime trebamo baviti zbog sebe i svog zdravlja, svojih obitelji i šire zajednice. Sport nam omogućuje da budemo među ljudima, gdje u pravilu vlada dobro raspoloženje i dobra „vibra“ – rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava koji je i sam bio sudionik utrke na pet kilometara.“

Tekst: Dubravko Čovčić

 

 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content