Novosti|

Proteklog petka, 1. travnja 2016. godine, Crkveno pjevačko društvo MIR Belišće u pjevaonici u župnoj crkvi svetog Josipa Radnika održalo je svoju redovnu izvještajnu godišnju skupštinu. Uz vodstvo i članove zbora, na skupštini su nazočili i zamjenik gradonačelnika Belišća Domagoj Varžić, župnik župe svetog Josipa Radnika Belišće fra Branko Janjić, predstavnice HPD-a „Matija Petar Katančić“ – predsjednica Melita Brkić Tajz i tajnica Sanda Strugačevac te modna dizajnerica Suzana Jugović.

Skupštinu je otvorila predsjednica CPD-a MIR Višnja Mihaljević koja se i osvrnula na rad zbora u protekloj godini. Uz pjevanje na nedjeljnim svetim misama što je primarna aktivnost zbora, neke od najvažnijih aktivnosti društva u 2015. godini su posjet prijateljskog zbora mladih župe Voerde iz Njemačke koji je bio u rujnu te nastup na državnoj smotri zborova u Novigradu u listopadu 2015. godine na kojem je MIR osvojio 3. nagradu Hrvatskog sabora kulture za najuspješniji zbor i njihovog dirigenta te prvo mjesto u revijalnom dijelu natjecanja. Društvo je sudjelovalo na mnogim manifestacijama u organizaciji Grada Belišća i Turističke zajednice grada Belišća, a mjesec prosinac bio je najaktivniji s nekoliko božićnih koncerata, uključujući poznati HRT-ov koncert „Tiha noć u Vukovaru“ i tradicionalni samostalni božićni koncert.

Dirigent zbora maesto Želimir Sušić svim prisutnima izložio je plan rada zbora za 2016. godinu. U mnoštvu predviđenih aktivnosti važno je istaknuti uvježbavanje zbora i odlazak na međunarodno natjecanje pod nazivom „Canta al mar“ u španjolskom gradu Calelli u listopadu ove godine kao i nastup na međunarodnoj smotri zborova Croatia cantat 2. listopada povodom obilježavanja 140 godina postojanja prijateljskog zbora HPD „Lipa“ iz Osijeka. CPD MIR svoj doprinos dat će i u obilježavanju 50 godina od osnutka belišćanske župe. Ova godina posebna je po još jednom vijednom i zanimljivom projektu – uz veliku financijsku podršku gradonačelnika Belišća, ženski dio zbora dobit će novu garnituru haljina za nastupe. Haljine je dizajnirala i izrađuje mlada i talentirana modna dizajnerica Suzana Jugović.

Na kraju se članovima i vodstvu zbora obratio župnik fra Branko Janjić koji je pohvalio rad zbora te trud i žrtvu koji daju za zajednicu. Poručio je kako je iznimno zadovoljan suradnjom svih župnih zborova te naglasio kako će CPD MIR imati važnu ulogu u proslavi obljetnice 50 godina župe u Belišću. Zamjenik gradonačelnika Belišća Domagoj Varžić pohvalio je sve uspjehe zbora te naglasio kako se CPD MIR smatra važnim i značajnim obilježjem grada Belišća.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content