Novosti|

Likovna udruga „Bel-Art“ Belišće već dugi niz godina aktivno sudjeluje u obilježavanju Dana grada Belišća, a sa svrhom da svojim radom i doprinosom svoj Grad učini još ljepšim.

Nakon likovnih kolonija čiji su radovi postavljeni u uredu Turističke zajednice  grada Belišća, zatim prošlogodišnje likovne kolonije gdje su nastali radovi namjenjeni ukrašavanju prostora belišćanskog Centra za kulturu Sigmund Romberg, ove godine u suradnji sa Župom svetog Josipa Radnika Belišće krenulo  se u obilježavanje  50. godina Župe Belišće organiziranjem likovne kolonije  „BELIŠĆANSKI SLIKARI SVOJOJ CRKVI“. Nastali radovi donirali bi se crkvi sv. Josipa Radnika kako bi se došlo do sredstava koja bi belišćansku crkvu učinila još ljepšom, sve u susret 50. godini djelovanja Župe.

Na koloniji se planira sudjelovanje 30-ak  slikara, članova Likovne udruge „Bel-Art“ Belišće i gostujućih slikara iz likovnih udruga s kojima belartovci surađuju. Tako se planira gostovanje slikara iz Osijeka, Čepina, Slatine, Donjeg Miholjca, Popovače i  Kotline.

Okupljanje sudionika kolonije je u subotu 9. 4. 2016. u vremenu od 9 do 9,30 sati, u domu Nogometnog kluba „Podravac“ Bistrinci. Nakon toga slikari bi se razišli prema motivima koje će odabrati za slikanje – crkva, Svetište svete Ana, Drava…

Završetak kolonije planira se za 14 sati zajedničkim ručkom i druženjem.

Radovi s ove likovne kolonije bit će prezentirani na izložbi prigodom obilježavanja Dana grada Belišća, točnije 4. 5. 2016. u holu Gradske uprave Belišće.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content