Novosti|

U subotu, 14. listopada 2017. godine, na streljani Pampas u Osijeku održan je 8. Memorijal Grom.

Grom je kodni naziv za neodržanu akciju Hrvatske vojske s kojom je poslije Oluje trebalo osloboditi istočnu Slavoniju i Baranju. Na natjecanju se okupilo preko stotinu natjecatelja iz cijele Hrvatske te Slovenije i Austrije. Gađalo se u 4 discipline: lovčka puška 100 metara, jurišna puška-domovinski rat 100 metara, snajperska puška 300 metara i snajperska puška open 300 metara, disciplina namjenjena strijelcima iz drugih zemalja.

S područja Valpovštine na Gromu nastupila je ekipa u sastavu Mario Kokić, Josip Mitrić i Franc Sakač. U disciplini lovačka puška ova ekipa nastupila je za Lovačko društvo Jelen iz Zelčina te osvojila 1. mjesto. U pojedinačnom plasmanu također uspješni, Franc Sakač 1. mjesto, Mario Kokić 3. mjesto, Josip Mirtić 26.mjesto.

U disciplini jurišna puška ekipa u istom sastavu nastupila je za UHDDR Belišće te je osvojila 9. mjesto ekipno, u pojedinačnom plasmanu Franc Sakač 2.mjesto sa 97 krugova, Josip Mitrić 35. mjesto sa 87 krugova i Mario Kokić 54.mjesto sa 81 krugom. Za streljački klub Valpovo nastupio je Ivan Varga te osvojio 27.mjesto sa 89.krugova.

U disciplini snajperska puška ekipa u istom sastavu nastupila je za UHDDR Belišće, ali bez nekog posebnog uspjeha, najbolji je bio Mario Kokić.

Natjecanje poslije natjecateljskog dijela imalo je bogat kulturno – umjetnički program te svečani domjenak za sve natjecatelje. Sve prisutne pozdravio je Osječko-baranjski župan Ivan Anušić.

Tekst: Franc Sakač

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content