Novosti|

U subotu, dana 17. listopada 2015. predstavnici Udruge HVIDR-a Belišće sudjelovali su na 1. državnom prvenstvu u kuhanju sarme u kotliću koji je održan na prostoru Gradske tržnice u Donjem Miholjcu. Iako tek prvo natjecanje, okupilo se 27 kuharskih ekipa iz Osječko-baranjske županije te dvije ekipe iz Požeško-slavonske županije. Sarma se kuhala po tradicionalnom receptu, na način da je svatko imao svoju malu tajnu, začine i umijeće spravljanja sarme.

Prema odluci žirija najbolju sarmu skuhao je Josip Grgurić, član osječkog Kluba majstora kotlića, natjecatelj s dugogodišnjim iskustvom spravljanja jela u kotliću. Druga najbolja sarma bila je sarma Zdravka Deaka iz Bizovca, a treću su skuhale domaće natjecateljice Miholjčanke.

Najbolji natjecatelji dobili su za nagradu pehare, a svi ostali zahvalnice za sudjelovanje.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content