Novosti|

Društvo “Naša djeca” grada Belišća i ove se godine uključilo u obilježavanje Dječjeg tjedna (7. do 13. listopada), uz već prepoznatljiv moto “Ljubav djeci prije svega”.

-Tijekom cijeloga tjedna, od ponedjeljka do petka, za naše najmlađe pripremili smo mnoštvo različitih aktivnosti, a drago nam je što su nam se priključile i lokalne institucije i udruge. Uz Grad Belišće, koji redovno podupire sve naše aktivnosti, u Dječjem tjednu nam se priključila Likovna udruga Bel art, Gradski radio Belišće, Centar za kulturu Sigmund Romberg, Muzej Belišće, Policijska postaja Belišće, Gradska knjižnica i čitaonica te Fitness centar Olimp. Sve aktivnosti provodimo u suradnji s Dječjim vrtićem Maslačak i belišćanskom osnovnom školom, rekla je predsjednica DND-a grada Belišća Andrea Fekete.

Uz već tradicionalne aktivnosti, poput crtanja kredama u središtu grada te ispred škole, mali Belišćani su kroz Dječji tjedan bili na Gradskom radiju Belišće, gdje su Loptice pričale o prijateljstvu, učenici trećih razreda pogledali su postav belišćanskog Muzeja, kontakt policajac Kruno Skokić iz Policijske postaje Belišće u vrtiću je predškolcima govorio o pravilnom ponašanju u prometu, a dan kasnije su sva vrtićka djeca mogla pogledati predstavu igraonice Moltonko “Dobro drvo”. Vrtićarci su posjetili i Fitness centar Olimp u kojem se provodi poseban fitness program za djecu.

U srijedu (9. listopada) zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić ugostio je članice Izvršnog odbora DND-a Belišće i učenike osmih razreda, koji su mu iznijeli svoje prijedloge i sugestije kako učiniti Belišće još ljepšim i ugodnijim mjestom za život svih generacija. Potom je u predvorju Gradske uprave grada Belišća otvorena izložba dječjih radova pod nazivom “Odrasli, čujte i nas!”

Ovogodišnji Dječji tjedan bio je poseban i po obilježavanju 30 godina Konvencije o pravima djeteta, o čemu su na Gradskom radiju Belišće govorili učenici četvrtih razreda, a završio je obilježavanjem Međunarodnog dana djevojčica (11. listopada) uz interaktivno predavanje koje je održala Višnja Šamadan, psihologinja iz OŠ Ladimirevci. Međunarodni dan djevojčica je svima čestitao predsjednik Gradskog vijeća grada Belišća Dario Fletko. Na predavanju pod nazivom “Ja sam djevojčica – koje su moje supermoći” sudjelovale su učenice šestih razreda iz belišćanske osnovne škole, Područne škole Veliškovci te OŠ M.P. Katančića Valpovo, a potporu Međunarodnom danu djevojčica dalo je i prijateljsko Društvo “Naša djeca” grada Valpova.

Dio planiranih aktivnosti zbog štrajka u školama (10. listopada) odgođen je za naredne tjedne.

Tekst:  Monika Đogaš, Gradski radio Belišće

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content