Novosti|

Radno je ljeto u prigradskim naseljima. Grad Belišće teži ravnomjernom razvitku svih svojih prigradskih naselja, stoga se nastoji ulagati kako u obnovu postojećih, tako i u izgradnju novih objekata.

Započeli su radovi na energetskoj obnovi zgrade NK Hrvatski sokol Bocanjevci, vrijedni više od pola milijuna kuna, koje financira grad Belišće iz vlastitih sredstava. Svlačionica je izgrađena početkom 70-ih godina i već duže vrijeme zahtjeva temeljitu obnovu.

Također, u prigradskom naselju Gat u tijeku su radovi na asfaltiranju Kolodvorske ulice, u vrijednosti 520 000 kn. Ovaj projekt proveden je uz financijski doprinos Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Podsjetimo, još neki od projekata koji će se ove godine realizirati na području prigradskih naselja grada Belišća su proširenje i uređenje zgrade Hrvatskog doma u Kitišancima, investicija vrijedna 560 000 kn, nadogradnja i opremanje Društvenog doma u Gorici Valpovačkoj u vrijednosti 275 000 kn, u planu je asfaltiranje ceste do igrališta Nogometnog kluba Croatia u Veliškovcima, u vrijednosti 300 000 kn te izgradnja nogostupa do groblja u Vinogradcima u vrijednosti 100 000 kn.

Završavaju i radovi na Društvenom domu za pripadnike romske nacionalne manjine koji se gradi u Bistrincima, u što će biti uloženo 410 000 kn te parkiralište uz taj Društveni dom vrijednosti 220 000 kn. Netom je završena rekonstrukcija krovišta na zgradi Nogometnog kluba ”Mladost”  Tiborjanci vrijednosti 140 000 kn, a za projekt uređenja i opremanja prostorija NK Podravca u Bistrincima izdvojeno je 180 000 kn.

Foto: Bojan Vuksanić/Tin Lacković

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content