Novosti|

Sinoć je u prekrasnom božićnom ugođaju Centra za kulturu Sigmund Romberg u Belišću Glazbena škola održala dva koncerta.

Nakon pozdravnih riječi ravnatelja Osnovne škole M.P.Katančića Valpovo Dalibora Košutića i zamjenice gradonačelnika Belišća Ljerke Vučković, slavlje je moglo početi.

Na prvom koncertu pred prepunim gledalištem svoja umijeća pokazali su polaznici glazbene igraonice Belišće i svečano uveli publiku u koncert. Nakon njih pozornicu su ukrasili polaznici plesnog tečaja koji su pokazali maštovite koreografije i prekrasne kostime, ali i snalažljivost jer valja napomenuti da najmlađa polaznica tečaja ima tek tri godine. Koncert je nastavljen nastupima najmlađih učenika nižih razreda. Mnogima je to bio prvi nastup, što su pod svjetlima reflektora vrlo uspješno odradili.

Nakon malog, uslijedio je veliki Božićni koncert na kojem su nastupili učenici solisti, komorni ansambli, tamburaški orkestar i zbor. Višemjesečno pripremanje zaista se isplatilo jer su učenici vrlo nadahnuto muzicirali. Bila je to prava glazbena poslastica, a što su nakon koncerta neki od gostiju imali potrebu oduševljeno potvrditi. Čestitke svim izvođačima i njihovim profesorima na uspjehu i radu!

Pred Glazbenom školom večeras su još dva božićna koncerta u Valpovu, u Centru kulture Katančić u 17.30 i 19.00 sati. Već sama činjenica da ove godine imaju čak četiri Božićna koncerta, dovoljno govori o marljivosti i entuzijazmu polaznika i djelatnika škole. Divan je to završetak prvog obrazovnog razdoblja!

Foto: Tin Lacković

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content