Novosti|

Danas je Gradsku upravu Belišće posjetio monsinjor Đuro Hranić, nadbiskup đakovačko-osječki nadbiskup i metropolit, sa suradnicima, predstojnicom Katehetskog ureda Teutom Rezo i tajnikom Nadbiskupskog ordinarijata velečasnim Darijom Hrgom.

Goste je dočekao gradonačelnik Belišća Dinko Burić sa zamjenicima Ljerkom Vučković i Domagojem Varžićem te pročelnicima gradskih upravnih odjela. Među domaćinima bili su i ravnatelj Dječjeg vrtića “Maslačak” Zdenko Glasovac, belišćanski župnik fra Branko Janjić i voditelj programa katoličkog vjerskog odgoja u vrtiću Marko Kapular.

Monsinjor Đuro Hranić prije posjeta Gradskoj upravi posjetio je i Dječji vrtić “Maslačak” kako  bi se upoznao s organizacijom života i rada u belišćanskom vrtiću te s novopokrenutim katoličkim vjerskim programom u navedenoj ustanovi. U Maloj vijećnici Grada Belišća gradonačelnik je poželio srdačnu dobrodošlicu nadbiskupu i ostalim gostima te istaknuo kako je program vjeronauka u vrtiću pravo bogatstvo te je izrazio veliko zadovoljstvo na realizaciji tog projekta. Nadbiskup Đuro Hranić pohvalio je podršku i financijska sredstva koju je Grad uputio vrtiću za pokretanje i realizaciju programa vjerskog odgoja te naglasio da je ovo jedan od prvih takvih modela u Republici Hrvatskoj. Pohvaljena je i izuzetno dobra suradnja Grada i Župe u Belišću, a bilo je govora i o provedbi projekta obnove i podizanja energetske učinkovitosti belišćanske crkve.

Vjeroučitelj Marko Kapular zaključio je informacijom kako trenutno u vrtiću radi s trima skupinama vjerskog odgoja, odnosno s velikom brojkom od 75 djece.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content