Novosti|

MPD BelAmi iz Belišća, ujedno i članovi našeg Amaterskog kazališta, dobro su nam poznati. Skupa pjevaju od 2016. godine. Od tada, otpjevali su nastupa i koncerata dvostruko više nego što najstariji član ima godina.

Ostvaruju različite glazbene suradnje sa srodnim pjevačkim zborovima i solistima diljem Osječko-baranjske županije, a ponosni su što su postigli i neraskidivu vezu s Hrvatima u Republici Mađarskoj i njihovim društvima u Baranjskoj Županiji i Pečuškoj biskupiji. Puno bi se toga dalo ispričati o
ovoj glazbenoj obitelji, ali nema potrebe jer:
naš prijatelj Zvonimir Iveković najbolje je opjevao ovaj zbor posvetivši im pjesmu koja je tonski ovjekovječena i dostupna na radio-postaji GRB te je ona najbolji rezime i objašnjenje postojanja i imena zbora. BelAmi znači „PRIJATELJI BELIŠĆA“ iliti „BELIŠĆANSKI PRIJATELJI“!

Ovom prigodom želimo pozvati sve prijatelje, i ine koji će to postati, na koncert koji ćemo darovati mještanima Veliškovaca i onima u potrebi: za toplom riječju, poznatim najljepšim božićnim pjesmama i evociranju bogate hrvatske tradicije. A najponosniji smo na svoje mlade soliste koja će nam se pridružiti. I kad nas više ne bude, ONI će nastaviti tradiciju koju su baštinili od svojih predaka… A bit će i iznenađenja. Zato: PRISTUPITE VJERNI!
Za kraj, u duhu nogometne brončane euforije, recimo: „malo nas je, al’ nas ima“.

I bit će nas, “DOK NAM ŽIVO SRCE BIJE”!

Tekst: Aleksandra Čeliković Cvidrak, zborovođa
Fotografije: vlastiti arhiv i Zaim Saljilji (hvala mu)

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content