Grad za mlade, Novosti|

Nakon što je kreativna radionica izrade božićnih jaslica održana u suradnji s Gradskom knjižnicom i čitaonicom Belišće, Centar za kulturu Sigmund Romberg ponovio je ovu radionicu u ponedjeljak, 20. prosinca, za učenike 3. d razreda OŠ Ivana Kukuljevića Belišće, čija je učiteljica Karmen Soldo.

Ovi kreativni učenici ilustrirali su božićnu slikovnicu na otvorenom “Kralj se rodio” koja je postavljena na belišćanskom klizalištu, i može se pogledati do kraja godine. Ovo je druga slikovnica na otvorenom u suradnji Centra za kulturu i učiteljice Karmen s njenim učenicima. Kao nagradu za svoj trud, Centar je organizirao kreativnu radionicu za 19 učenika 3. d, koji su ponovno pokazali spretnost, kreativnost i vještinu u izradi.

Voditeljica radionice bila je djelatnica Centra za kulturu Bojana Reçica, koja je učenicima pokazala kako u kutiji od jaja načiniti prave jaslice i prikaz Isusovog rođenja. Djeca su za izradu koristila slamu, a drvene su lutkice bojali, crtali im lica i oblačili u filc tkaninu. Na ovaj najljepši mogući način, u radu s djecom, Centar za kulturu zaključio je svoje blagdanske aktivnosti.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content