Novosti|

Uoči blagdana Božića, u četvrtak, 20. prosinca 2018. godine, u Centru za kulturu Sigmund Romberg održan je glazbeno-scenski program Božić u kazalištu koji su, marljivo i nadahnuti božićnim duhom, pripremali članovi Amaterskog kazališta Belišće, djelatnici Centra za kulturu Sigmund Romberg i zaljubljenici u dramski i glazbeni izričaj. Program je doživio dva izdanja, jedno za djecu i sve zainteresirane posjetitelje, a drugo za brojne članove Amaterskog kazališta Belišće, koji je svojim prisustvom uveličala i zamjenica gradonačelnika Belišća i članica Upravnog odbora Amaterskog kazališta Ljerka Vučković.

Radosne i plesne božićne pjesme izveo je Zabavni orkestar Amaterskog kazališta pod vodstvom Zvonimira Ivekovića. Uz Zvonimira, u orkestru su svirali Željko Čorba, Davor Novaković, Adalbert Gyerek Bela, Marko Glavica, Frane Šerić, Denis Knežević i Leo Ižaković. Solisti, koji su prekrasnim glasovima i odličnim nastupima raspjevali i rasplesali posjetitelje, bili su Nora Pastulović, Nenad Mikić, Marko Glavica, Ana Šikić, Andreja Kristić, Valentina Gyerek Pavlović, Višnja Mihaljević, Ivan Matić i Meri Andraković. Neizostavnog lika svake božićne priče – Djeda Božićnjaka, ovog puta pomalo umornog i zaboravnog, fantastično je utjelovio Vladimir Paulić. No, njegovoj zaboravnosti na kraj su stali vjerni mu pomagači – vilenjaci Dorian Vicić i Domagoj Berečić, koji su duhovitim dosjetkama i zanimljivim plesnim pokretima obogatili program. Tu se našao i sob Rudolf, ili Tea Kozina, koja je zaslužna i za osmišljavanje cijelog programa. Idejno rješenje i realizaciju scenografije odradili su djelatnici Centra za kulturu, a tehničku podršku omogućili su Dominik Špoljarić i Zvonimir Iveković.

Mladi glumci Amaterskog kazališta, pod vodstvom Ljiljane Silađi, kroz zanimljiv igrokaz s pozitivnim raspletom pod nazivom “Božićna priča” donijeli su i stvarnu poruku Božića – okrenimo se k svojim bližnjima i pogledajmo njihovu stvarnu vrijednost u našim životima.

Provevši sve posjetitelje kroz božićnu čaroliju u kazalištu, vjerujemo da su još jednom i djeca i odrasli iz našeg Centra za kulturu otišli bogatiji za jedno novo i drago iskustvo. Tijekom cijele godine trudili smo se našoj vjernoj publici i zaljubljenicima u kazalište donijeti raznolike i zanimljive sadržaje, odmak od svakodnevnog i omogućiti im proširivanje vidika. Sretan Božić, uspješnu Novu godinu i još mnogo predivnih susreta u kazalištu svima žele djelatnici Centra za kulturu Sigmund Romberg i članovi Amaterskog kazališta Belišće.

Ravnateljica CK Sigmund Romberg: Tea Kozina, mag.prim.educ.

 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content