Novosti|

Belišće je danas bilo jedan od pet gradova Osječko – baranjske županije kroz koje je prošla 6. biciklijada Tour de Slavonia – 135 kilometara duga kružna biciklistička ruta koja je spojila Donji Miholjac, Našice, Bizovac, Osijek, Valpovo i Belišće, da bi u kasnim poslijepodnevnim satima ponovno završila u Donjem Miholjcu. U svakom od gradova (uključujući Općinu Bizovac), biciklisti su se nakratko zaustavili kako bi se osvježili. U Belišću ih je, kod Centra za kulturu Sigmund Romberg, nešto iza 16 sati pozdravio zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić.

-Izuzetno mi je bilo drago izraziti dobrodošlicu svim biciklistima, kako onima iz lokalnih klubova, tako i onima iz raznih krajeva Hrvatske, ali i šire – iz Luxembourga, Španjolske i Mađarske, čije je sudjelovanje ovoj revijalnoj biciklijadi dalo međunarodni štih. Kao prošlogodišnji Europski grad sporta i ovogodišnji dio Europske regije sporta, drago nam je što je Belišće ponovno bilo jedno od postaja koje je pružilo okrjepu sudionicima Tour de Slavonije, rekao je zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić.

Kratku stanku za osvježenje u Belišću, iskoristili smo za razgovor sa Sinišom Crnčanom, organizatorom ove biciklijade, od kojeg smo doznali kako na 6. Tour de Slavonija sudjeluje rekordan broj biciklista – njih čak 150.

-Drago mi je da se nastavila suradnja s Gradom Belišćem koja je započela za 1. Tour de Slavonia 2008. godine i koja je tada krenula iz Belišća. Bili su tada još uključeni Valpovo, Donji Miholjac, Našice i Slatina, a kasnije je, kao što je to i danas, biciklijada postala kružna, pojasnio je Crnčan, posebno pohvalivši školsku djecu koja su se u Tour de Slavonia uključila biciklirajući od Valpova do Belišća.

Crnčan je također istaknuo važnost ove biciklijade za cikloturizam, odnosno privlačenje cikloturista kao ciljane skupine koja prvenstveno želi bolje upoznati krajeve u koje dolaze, običaje i kulturu samoga kraja, tako da je karakter ove biciklijade bolje upoznavanje naših gradova, krajolika i ljudi.

 

 

Tekst: Monika Đogaš
Foto: Zaim Saljiji/Tin Lacković

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content