Novosti|

Planinarsko društvo “Krndija” Našice cijeli protekli tjedan imalo je zanimljive aktivnosti. Na njih tri odazvali su se i članovi HPD “Belišće”.

U utorak, 7. studenoga, belišćanski su planinari sudjelovali na zanimljivom interaktivnom predavanju o visokogorskom planinarenju njihovih dvaju članova.

U petak, 10. studenoga, prisustvovali su također zanimljivom predavanju uz film prvog Hrvata Nikole Horvata koji je prešao planinarski put PACIFIC CREST TRAIL 4.300 km za 162 dana, koji vodi iz Meksika u Kanadu preko Kalifornije, Oregona i Washingtona.

Sljedećeg dana, 11. studenoga uz više od pedeset slavonskih planinara, među kojima su bili i planinari iz susjedne BiH. Belišćanska ekipa od četiriju članova pridružila se ovoj grupi na organizirani planinarski izlet na Krndiju s Stipom Božićem, koji je i ove godine bio gost našičkih planinara.  Članovima HPD “Belišće” bila je  izuzetna čast planinariti s najpoznatijim hrvatskim planinarom i visokogorcem. Srdačan susret odvio se ispred našičke crkve odakle se vozilima došlo do mjesta Seone i u 9,30 sati krenulo na pohod. Ovaj veliki planinarski čovjek nije isticao svoje vještine, već je kretanje prilagodio mogućnostima belišćanskih planinara koji su uživali u prekrasnom jesenskom danu i ugodnom razgovoru. Staza se blago dizala kroz šumu koja je blistala u raskoši jesenskih boja, a prelazila je preko Lončarskog visa pa do Bedemgrada. Nakon kraćeg odmora na Lončarskom visu, na Bedemgradu se odmaralo 45 min. Tu su domaćini priredili veliku vatru i Stipe Božić uživao u slavonskim planinarskim delicijama, neke od njih (slaninu) nosio je i na himalajske vrhove. Nakon odmora strmom stazom jednim dijelom planinari se vraćaju u Seonu. Pet sati hodanja oko dvadesetak kilometara svima je brzo prošlo. Planinari su se razišli u ugodnom raspoloženju jer već sutradan, 12. studenoga, po povratku s izleta Martinje u Kutjevu ponovno će se družiti s Stipom Božićem u Našicama, gdje će predstaviti svoju novu knjigu.

Tekst i foto: Nada Donković, tajnica HPD-a “Belišće”

 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content