Novosti|

Sedam belišćanskih planinara boravilo je 10. lipnja na Krndiji. U organizaciji HPD „Krndija“ Našice organiziran je skup planinara „Antunovski piknik“na izletištu Paulinovac.  Od ponuđene dvije staze, naši planinari išli su do Bedemgrada i natrag. Nakon povratka sa staza, kao i svaki put, održano je ugodno planinarsko druženje uz roštilj i glazbu.
Za 17. lipnja dogovorena su dva izleta-jedan ponovno na Krndiju, a drugi na Papuk.

Na poziv prijatelja planinara HPD „Sunovrat“ iz Đurđenovca pošli su na gljivarenje po Krndiji i ugodno druženje u vinogradu iznad Feričanaca.  Grupa od trinaest planinara vozilima je stigla u jutarnjim satima na prelijepi vinogradarski proplanak iznad Feričanaca. Dočekali su ih domaćini s članovima njihovog društva.  Nakon kraćeg druženja jedna grupa predvođena domaćinima otišla je u šumu u potragu za gljivama, dok su drugi uživali u šetnji prostranstvom vinograda i voćnjaka. Po povratku je domaćica pripremila specijalitet s gljivama te su uz kvalitetno vino domaćina proveli lijepe trenutke.

Manja grupa planinara isti je dan prošla stazu na Papuku. Iz Velike su se preko Tauberovih stijena, Lapjaka uspeli na Mališćak. Pratilo ih je sunčano vrijeme te, kao i uvijek, s ove planine otišli su puni ugodnih dojmova, bez obzira koliko puta posjetili ista mjesta.

Planinarima predstoji kondicijska priprema za uspon na najviši vrh Hrvatske na Dinari 28. lipnja dok se jedna veća grupa priprema za izlet na Đerdap 6. srpnja.

Tekst i fotografije: Nada Donković

 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content