Novosti|

Članovi Likovne udruge Bel-Art Belišće ovoga vikenda (16.-17. lipnja) sudjelovali su na 7. sazivu Međunarodne likovne kolonije “Panon Subotica 2018.” te na tradicionalnoj likovnoj koloniji, na spomen slikarici Zorki Sever, u organizaciji likovnog društva “Moslavački krug”.

U dva radna, slikarska dana, 16. i 17. lipnja 2018. godine, u dvorištu Doma Demokratskog saveza Vojvođanskih Hrvata u Subotici, tridesetak slikara i slikarica iz Hrvatske – Bel-Art Belišće, Mađarske – “Pannon” i Srbije – CroArt okupili su se na 7. sazivu Međunarodne likovne kolonije “Panon” te su stvarali na temu panonskih pejzaža.
Koloniju je 17. lipnja svečano otvorio predsjednik CroArt-a Josip Horvat. Umjetnici su potom prionuli na stvaranje novih umjetničkih djela. Belišćansku Likovnu udrugu Bel-Art predstavljali su Jadranka Berak, Suzana Lešnjaković, Ivan Vajda i Antun Sabo. Svečano zatvaranje 7. saziva MLK “Panon Subotica 2018.” održano je nedjelju, 17. lipnja, uz prigodnu izložbu četrdesetak novonastalih radova svih sudionika.

U organizaciji likovnog društva “Moslavački krug”, u subotu 16. lipnja, održana je tradicionalna likovna kolonija na spomen slikarici Zorki Sever na OPG-u Bistrički u Osekovu. Koloniju je otvorio predsjednik LD “Moslavački krug” Josip Đoni Kovač, a okupljene slikare pozdravio je i gradonačelnik Popovače  Josip Mišković.
Sada već tradicionalno, na ovoj likovnoj koloniji sudjelovali su i članovi Bel-Arta u sastavu Vanja Eberl, Vesna Vajda, Zoran Ilić i Tin Lacković. Slike nastale na ovoj likovnoj koloniji, njih tridesetak, “Moslavački krug” odlučio je donirati novoj osnovnoj školi u Popovači koja će nositi ime OŠ “Zorke Sever”.

 

Tekst i fotografije: Tin Lacković

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content