Novosti|

Tradicionalna kulturno-turistička manifestacija Belišćanska zlatna jesen ove se godine održava od 15. do 17. rujna 2023. godine.

Belišćanska zlatna jesen započet će 9. Državnim natjecanjem u kuhanju čobanca koje će se održati na Gradskom bazenu u Belišću s početkom u 16 sati.

Osim u mirisu i okusu ovog tradicionalnog slavonskog specijaliteta, svi posjetitelji moći će uživati u glazbi Tamburaškog sastava Šokci. Voditeljica programa je Monika Đogaš.

Subotnji program započinje u 9 sati Međunarodnom likovnom kolonijom „Panon“ Belišće kod Doma umirovljenika u Belišću.

U 18 sati, ispred Palače Gutmann održat će se Svečano otvorenje Palače Gutmann i obnovljenog središnjeg gradskog trga uz izložbu akademskog slikara i kipara Nedeljka Čubeka.

Nakon otvorenja, u 19 sati uslijedit će koncert Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku pod nazivom „La vie en rose“.

Nedjelja je rezervirana za središnji događaj manifestacije. U 17 sati na Trgu Ante Starčevića održat će se Međunarodna smotra folklora na kojoj će se predstaviti kulturno-umjetnička društva iz Hrvatske i susjednih zemalja, a posjetitelji će moći uživati u svoj raskoši i bogatstvu folklora, pjesme i plesa.

Voditelj programa je Branko Uvodić.

Ovogodišnja Belišćanska zlatna jesen završit će koncertom popularnih Džentlmena. Koncert će se održati na Trgu u 19:30 sati.

Dobrodošli na Belišćansku zlatnu jesen od 15. do 17. rujna 2023. godine.

Uživajmo zajedno u bojama i mirisima slavonske rane jeseni u Belišću!

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content