Novosti|

Gradska knjižnica i čitaonica Belišće organizirala je akciju darivanja knjiga povodom Međunarodnog dana darivanja knjiga koji se u cijelom svijetu obilježava 14. veljače. Knjižnica je taj značajan datum obilježila već nekoliko puta organizirajući akciju prikupljanja i darivanja knjiga namijenjenih najmlađim čitateljima. Ovoga puta skupljale su se dječje knjige i slikovnice za mališane u područnom vrtiću u Petrijevcima koji djeluje pri Dječjem vrtiću Maslačak Belišće.

Svi ljudi dobroga srca koji su htjeli sudjelovati u ovoj akciji mogli su doći u Knjižnicu i pokloniti novu ili rabljenu dječju knjigu ili slikovnicu. Akcija je trajala od 5. do 16. veljače 2024. pa je tijekom tih jedanaest dana Knjižnica uspjela prikupiti razne dječje slikovnice i knjige.

Knjižničarke Vlasta Putar i Dijana Crljenić darovane knjige i slikovnice odnijele su u područni vrtić u Petrijevcima gdje su ih ugostili mališani vrtićkih skupina Šapice i Malci sa svojim odgojiteljicama Martom Sudar, Dajanom Lacković, Jasnom Pavičić i Anelom Bogdanović. Oduševljenje na njihovim licima najbolja je potvrda da je akcija uspješno obavljena. Iz tog razloga potrebno je zahvaliti se svima koji su sudjelovali u ovoj hvalevrijednoj akciji darivanja knjiga jer su pomogli vrtićarcima iz Petrijevaca upotpuniti njihov vrtić novim naslovima koje će zasigurno rado čitati. Na taj način njihove čitalačke navike moći će se i dalje nesmetano razvijati. 

Tekst i fotografije: Gradska knjižnica i čitaonica Belišće, Anela Bogdanović

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content