Novosti|

U ponedjeljak, 18. studenoga 2019. godine, u Belišću u Parku hrvatskih dragovoljaca tradicionalno je održan prigodan program “I u mom gradu Vukovar svijetli” povodom 28. obljetnice teškog stradavanja Vukovara, branitelja, civila i cijeloga grada, a u organizaciji Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Valpovštine uz potporu Grada Belišća.

Dostojanstveno i s velikim ponosom, građanke i građani Belišća upaljenim lampionima ispisali su herojsko ime Vukovara, sjećajući se svih onih koji su podnijeli najveću žrtvu u obrani grada.

Uz brojne građane, poštovanje prema svim žrtvama odali su i predstavnici Grada Belišća na čelu sa zamjenicom gradonačelnika grada Belišća Ljerkom Vučković, predsjednik Gradskog vijeća grada Belišća Dario Fletko te potpredsjednici Milan Zamaklar i Zlatko Adjulović. Paljenjem svijeća pijetet su odali i predstavnici Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Valpovštine, belišćanskih braniteljskih udruga UHDDR-a i HVIDR-e, Udruge umirovljenika unutarnjih poslova Osijek podružnica Belišće, predstavnici Policijske postaje Belišće na čelu s načelnikom Vladom Krznarićem, gradski vijećnici, predstavnici gradskih tvrtki i ustanova, povjerenici za prigradska naselja grada Belišće, učenici iz Osnovne škole Ivana Kukuljevića, polaznici belišćanske škole nogometa.

Učenici Srednje škole Valpovo Petra Cvenić i Lucija Huis interpretirali su prigodan recital, a službu riječi i molitvu za sve žrtve Vukovara i Domovinskog rata vodio je fra Dario Mican.

Fotografije: Vladimir Vazdar

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content