Novosti|

Proteklog vikenda belišćanski slikari sudjelovali su na dvodnevnoj likovnoj koloniji u restoranu Panon koju su organizirali Srpsko kulturno društvo Prosvjeta – pododbor Kneževi Vinogradi i KUD Živojin Žiko Mandić.

Prvog dana manifestacije, u subotu, 24. rujna, desetak umjetnika iz Slavonije i Baranje slikalo je raznim slikarskim tehnikama, a umjetnici su se odlučili za motive vezane uz ljepote Baranje, njenih šuma, vinograda, ali i životinja. Članovi Bel-Arta koji su sudjelovali na prvom danu kolonije su Kristijan Čorić i Tin Lacković.

U nedjelju, 25. rujna, ljubitelja slikarstva puni inspiracije i želje za stvaranjem novih radova od ranog jutra uhvatili su se kistova, špahtla i boja. Uz dobru i prijateljsku atmosferu nastale su prekrasne slike u tehnikama ulja na platnu, akrila, pastela… Ovoga puta Bel-art predstavljali su Melita Bajt, Jadranka Berak, Vesna Vajda, Kristijan Čorić, Tin Lacković i Antun Sabo. Nakon završetka radnog dijela likovne kolonije organizatori su održali kratak govor, zahvalili se svim sudionicima te im kao skroman znak zahvalnosti podijelili zahvalnice, a potom je uslijedile izložba slikarskih radova te izložba kolača.

Tin Lacković

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content