Novosti|

Slatinski likovni klub SLIK u prigodi obilježavanja Dana grada organizirao je u subotu 25. kolovoza likovnu koloniju “Slatinske slike 2018.” Sudjelovalo je više od 40 likovnjaka, a osim domaćina iz Slatine, došli su slikari iz Donjeg Miholjca, Osijeka, Darde, Čepina, Josipovca, Slavonskog Broda, Nove Gradiške, Popovače, Virovitice, Pitomače, Suhopolja, Daruvara, Đakova i Belišća.

Kolonija je održana u krugu Business cluba, a slikari su radili na slobodnu temu, premda su mogli otići i u grad te birati također i slatinske motive. Najčešće korištene tehnike su ulje, akril i pastel. Na početku rada kolonije goste je pozdravio predsjednik SLIK-a Josip Gribl, a dobrodošlicu svim sudionicima poželio je i gradonačelnik Denis Ostrošić, koji je i otvorio koloniju.

Likovnu udrugu Bel-Art Belišće predstavljali su Jadranka Berak, Antun Sabo, Vlado Vagner i Ivan Vajda, a slikali su u tehnikama ulje na platnu i akvarel.
Belišćanski slikari već dvadesetak godina sudjeluju na likovnim kolonijama u Slatini, dakle od samog osnutka Bel-Arta.
-Volimo dolaziti slikati u Slatinu, družiti se s kolegama umjetnicima i razmjenjivati iskustva, rekao nam je predsjednik LU Bel-Art Ivan Vajda.

Tekst i fotografije: Tin Lacković

 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content