Novosti|

U subotu, 1. rujna 2018., održana je 18. Likovna kolonija Udruge stvaratelja u kulturi i njene Likovne grupe „Duga“. U Vatrogasnom domu okupilo se 40 slikara iz Belišća, Slatine, Samobora, Novske, Slavonskog Broda, Nove Gradiške i Rešetara. Slikali su u dvorani i dvorištu Vatrogasnog doma te gradskom parku.

Katarina Čanić, zamjenica predsjednice Udruge stvaratelja u kulturi Nova Gradiška, zahvalila je svim slikarima koji su došli u Novu Gradišku i sudjelovali na likovnoj koloniji, naglašavajući kako je to još jedna prilika da se slikari, koji se godinama poznaju, druže i stvaraju nova umjetnička djela.

Dio slika koje su nastale na ovoj koloniji udruga će dati Gradu Nova Gradiška, koji je i sponzor ove likovne kolonije, dok će ostale slike ostati udruzi, a planirano je da dio tih slika bude za humanitarne svrhe, između ostalog za Opću Bolnicu Nova Gradiška.

Belišćansku Likovnu udrugu Bel-Art na 18. LK “Duga” predstavljali su sljedeći slikari: Jadranka Berak, Melita Bajt te Vesna i Ivan Vajda. Slike su radili prema vlastitoj inspiraciji u različitim slikarskim tehnikama kao što su akvarel, ulje na platnu, akril i kombinirane tehnike.

 

Tekst i fotografije: Tin Lacković

 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content