Novosti|

U sklopu projekta „Održivi odgoj za održivi razvoj“ Inkluzivna kuća Zvono provela je niz radionica na kampu Citadeli. U projekt su uključena djeca iz vrtića i osnovnih škola iz Valpova i Belišća te područnih škola i vrtića. Ciljevi projekta su: ponuditi izvaninstitucionalne sadržaje, uključiti učenike opće populacije i učenike s posebnim odgojno-obrazovnim potrebama u rad, podići razinu svijesti djece i mladih o aktivnom građanstvu, provesti ciklus radionica o održivom razvoju te upoznati lokalnu zajednicu s mogućnostima koje nude izvaninstitucionalni sadržaji.

Djeca su imala prilike provesti dan u prirodi i na zabavan način aktivno učiti o važnosti očuvanja prirode, recikliranju, upoznati se s permakulturnim vrtovima i ostalim biljnim i životinjskim stanovnicima Citadele te naučiti praktične vještine vrtlarenja; sijanje i sadnju biljaka.

U svibnju, u sklopu projekta „Održivi odgoj za održivi razvoj“, Inkluzivna kuća provela je 2 radionice u suradnji s Dječjim vrtićem Maslačak, Belišće. 04. svibnja 2022. posjetila su nas djeca skupine Ježići i sudjelovala  na radionici pod nazivom „Vrtlarenje: sijanje, sadnja i kompostiranje“.

Djeca su imala prilike provesti prijepodne na otvorenom, naučiti nešto novo o vrtlarenju, sama posijati cvijet ili začinsko bilje, razgovarati o kompostiranju te istražiti permakulturni vrt. Cilj ove radionice bilo je stjecanje praktičnog iskustva u vrtlarenju.

17. svibnja 2022. posjetila su nas djeca mješovite skupine Limači te sudjelovala na radionici „Recikliranje na zabavan način“. Upoznali su se s okolišem Citadele, istražili prirodu, razgovarali o važnosti očuvanja prirode i recikliranja te reciklirali plastične boce na način da su ih prenamijenili u kasice za štednju. Kasice su obojili i ukrasili te ponijeli kući.

Osim toga, tijekom svibnja, posjetila su nas i djeca Dječjeg vrtića Maza Valpovo i sudjelovala na trima radionicama: „Stanište za stanovnike Citadele“; „Recikliranje na zabavan način“ i „Zdravi eko život“.

Projekt Održivi odgoj za održivi razvoj započeo je 8. studenog 2021. godine i traje do 31. kolovoza 2022. godine. Projekt financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, a partneri projekta su Grad Belišće, Grad Valpovo, Dječji vrtić Maslačak Belišće, Dječji vrtić Maza Valpovo, OŠ Ladimirevci i OŠ Ivana Kukuljevića Belišće.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content