Novosti|

Listopad je u Lokalnom volonterskom centru protekao vrlo aktivno, s puno aktivnosti kojima smo radili na promociji volonterstva u lokalnoj zajednici.

Kroz projekt Zvono Inclusive koji financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike tijekom listopada provedena je edukacija „Biti volonter“ i predavanje o kompetencijama stečenim volontiranjem. Na edukaciji su sudjelovali volonteri i oni koji će uskoro postati volonteri. Tijekom edukacije naučili su što je to volonterstvo, tko je volonter te su se upoznali sa zakonskim okvirom volontiranja u Republici Hrvatskoj. Naglasak je bio na pravima i obvezama volontera i organizatora volontiranja, a saznali su i koje su im mogućnosti volontiranja u lokalnoj zajednici.

Na predavanju o kompetencijama stečenim volontiranjem volonteri su se upoznali s mogućnostima koje im pruža izdavanje potvrde o kompetencijama volontiranjem te s postupkom izdavanja same potvrde.

U listopadu je Lokalni volonterski centar sudjelovalo i u akciji „72 sata bez kompromisa“, a volonteri su sudjelovali u uređenju prostora naše stambene zajednice i dvorišnog prostora Lokalnog volonterskog centra Zvono.

U studenom nas očekuje natječaj za Volontersku nagradu grada Belišća, ali i edukacija za organizatore volontiranja tijekom koje će se organizatori upoznati s procesom uključivanja volontera u rad organizacije.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content