Novosti|

U nedjelju, 14. srpnja u Domu umirovljenika održana je redovna izvještajna, a ujedno i  izvanredna izborna skupština Gradskog ogranka Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata grada Belišća. Skupštinu je vodio dopredsjednik UHDDR-a Osječko-baranjske županije Josip Talapko, a potporu svim aktivnostima ove udruge, došao je pružiti i predsjednik Gradskog vijeća grada Belišća Dario Fletko. Izvješće o radu te financijskom poslovanju u proteklom razdoblju podnio je predsjednik belišćanskih dragovoljaca Zlatko Rogač.

Nakon razrješenja starog vodstva belišćanskog UHDDR-a, prihvaćena je predložena lista kandidata usvojena 11. srpnja na 4. sjednici GO UHDDR grada Belišća. Velika većina od 53 člana skupštine, njih 45, potvrdila je da Zlatko Rogač i u narednom razdoblju ostaje predsjednik UHDDR-a Belišće, a u Gradski odbor su još izabrani Mario Pavlović i Stjepan Brezovec kao dopredsjednici, Predrag Trbojević imenovan je tajnikom, Marko Trupina rizničarem, Ivica Pelivanović izabran je za člana, a Darko Nađ za člana osnivača.  U Nadzorni odbor su izabrani Josip Vučetić, Davor Farkaš i Tomislava Lovrić. Nakon izbornog dijela, jednoglasno su usvojeni poslovnik o radu i novi statut UHDDR-a Belišće.

U drugoj polovici srpnja, točnije 20. srpnja, članovi belišćanskog UHDDR-a su, na poziv dragovoljaca i veterana Domovinskog rata iz Velike Kopanice, sudjelovali na 1. Danu branitelja općine Velika Kopanica. Ondje se okupilo sedam braniteljskih udruga, a nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća na spomen obilježju poginulim braniteljima, obilježavanja je nastavljeno sportskim susretima i druženjem. GO UHDDR grada Belišća ekipno je u pikadu osvojio 1. mjesto (Davor Farkaš, Damir Barić i Ivica Pelivanović), a pojedinačno je Davor Farkaš osvojio 2. mjesto. Bila je to prilika i za bolje upoznavanje i stvaranje zajedničkih planova i dogovaranja međusobne suradnje braniteljskih udruga i u budućnosti.

 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content