Novosti|

Lokalni volonterski centar Zvono provodi projekt pod nazivom „Puzzle Inclusive“ koji financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Nositelj projekta je udruga Zvono, a partneri na projektu su Grad Belišće, Grad Valpovo, Osnovna škola Ivana Kukuljevića Belišće, Osnovna škola Matije Petra Katančića Valpovo, Osnovna škola Ladimirevci i Centar za socijalnu skrb Valpovo.

Tijekom kolovoza i rujna organizirali smo brojne aktivnosti u suradnji s našim partnerima, a organiziran je i veliki broj inkluzivnih volonterskih akcija.

Krajem kolovoza (31. kolovoza) održana je edukacija „Uvod u menadžment volontera“ za predstavnike organizacija civilnog društva. Predstavnici pet organizacija civilnog društva tijekom radionice saznali su kako izgleda proces menadžmenta volontera, što je sve potrebno kako bi pronašli, motivirali i zadržali volontere te kako izgleda osnovna dokumentacija vezana uz praćenje rada volontera. Upoznali su se s pravima i obvezama volontera i organizatora volontiranja te s osnovnim dokumentima vezanim uz volonterstvo u Republici Hrvatskoj i svijetu.

Srpanj i kolovoz protekli su u organizaciji inkluzivnih volonterskih akcija na kojima su sudjelovali volonteri uključeni u programe inkluzivnog volontiranja. Volonteri su radi na uređenju okoliša oko volonterskog kampa i kampa Citadela te na uređenju novog prostora Lokalnog volonterskog centra.

U rujnu su naši volonteri sudjelovali u organizaciji Forest Art festivala. Pripremali su prostor za održavanje Festivala, komunicirali s izlagačima, sudjelovali u pripremi materijala za radionice te u provedbi radionica za sudionike. U organizaciji Forest Art festivala sudjelovalo je oko deset volontera, a svojim angažmanom odradili su više od 120 volonterskih sati.

U sljedećem razdoblju planira se provedba edukacije „Biti volonter“, uključivanje u volonterske aktivnosti u lokalnoj zajednici te organizacija radionica za učenike osnovnih i srednjih škola.

U rujnu nas još čeka manifestacija „Hrvatska volontira“ tijekom koje ćemo s našim volonterima raditi na uređenju novih prostorija udruge Zvono i Lokalnog volonterskog centra Zvono.

Manifestacija „Hrvatska volontira“ ove godine održava se od 23. do 26. rujna, a Lokalni volonterski centar Zvono poziva sve volontere da se uključe u volonterske akcije te sve organizatore volontiranja da organiziraju vlastite volonterske akcije.

Za pomoć u menadžmentu volontera, Lokalni volonterski centar stoji na raspolaganju.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content