Novosti|

U ponedjeljak, 20. svibnja 2024. godine, održana je 39. sjednica Gradskog vijeća grada Belišća na kojoj se raspravljalo o osam točaka Dnevnog reda.

Bila je to uobičajena, redovna sjednica na kojoj su usvojeni akti koje je Grad Belišće u obvezi imati do kraja mjeseca, u izjavi za medije je, između ostaloga, rekao gradonačelnik Dinko Burić izdvojivši onu koja se odnosila na razmatranje prijedloga i usvajanje Odluke o prijenosu prava vlasništva nekretnine označene kao k.č.br. 1067/2, k.o. Belišće u korist Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama.

-Radi se o donošenju odluke o prijenosu određenih dokumenata APN-u kako bi se stvorile završne pretpostavke za početak izgradnje druge zgrade stanova po modelu POS izgradnje. Raduje nas mogućnost konačnog započinjanja procedure izgradnje nove zgrade s 24 nova stana na području Grada Belišća, rekao je gradonačelnik.

U studenome prošle godine potpisan je predugovor kojim je potvrđen zajednički interes Grada i APN-a, u međuvremenu je napravljen građevinski elaborat, dobivena građevinska dozvala postala je pravomoćna, a nakon usvajanja Odluke na ovoj sjednici, Grad Belišće je još jedan korak bliže realizaciji velike investicije na svom području. Ovom su prilikom vijećnici usvojili izvješće o vrednovanju akata strateškog planiranja za vrijeme trajanja provedbe Strategije (plana) razvoja grada Belišća za razdoblje 2021. – 2027. godine, zatim su usvojene dvije odluke iz sustava civilne zaštite Revizija II Procjene rizika od velikih nesreća te Revizija I plana djelovanja Civilne zaštite grada Belišća, a usvojena je i izmjena Odluka o osnivanju poduzetničke zone „Belišće Sjever“ zbog ažuriranja podataka o površini i česticama.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content