Novosti|

Svečana sjednica povodom obilježavanja 70 godina organiziranog rada i djelovanja Zajednice tehničke kulture Valpovo – Belišće održana je 18. prosinca 2018. godine u svečanoj dvorani Hotela ”Villa Valpovo”. Obzirom da se radilo o velikom i vrijednom jubileju odazvao se velik broj članova, predstavnika udruga i sekcija, dobitnika zahvalnica, predstavnika  društvenih, kulturnih  i odgojno-obrazovnih ustanova.

U ime Grada Valpova bio je prisutan zamjenik gradonačelnika gospodin Hrvoje Gašparović, a Grada Belišća zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić. U ime Zajednice tehničke kulture Osječko-baranjske županije prisutni su bili Branko Hrpka, tajnik Ivo Grgić te dopredsjednik Goran Kurtović.

Prisutnost predsjednika Hrvatske zajednice tehničke kulture gospodina Ivana Vlainića dala je dodatnu važnost ovom skupu.
Nakon pozdrava svim nazočnima minutom šutnje odana je počast svim umrlim i poginulim članovima Zajednice tehničke kulture, od osnutka do danas.
Inženjer Dragan Milec, počasni predsjednik Zajednice tehničke kulture Valpovo-Belišće održao je počasni govor povodom 70 godina rada i djelovanja Zajednice tehničke kulture Valpovo-Belišće. U govoru je istaknuo povijesni presjek nastanka pojedinih radnji i djelovanja tehničke kulture. Kronološkim redom, u svom istraživačkom radu, posložio je sve bitne činjenice, kako za tehničku kulturu u Hrvatskoj, tako i na našim prostorima. Njegov referat je temelj za buduću biografiju o ZTK Valpovo-Belišće,  te ga možete preuzeti OVDJE.  .
Diplomirani inženjer Zvonko Borić, predsjednik Zajednice tehničke kulture Valpovo-Belišće, predstavio je u svom govoru viziju rada Zajednice tehničke kulture Valpovo-Belišće u narednom razdoblju.  Govor možete preuzeti OVDJE
Uvaženi gosti obratili su se skupu sa željom da ZTK Valpovo-Belišće nastavi i u budućnosti aktivno promicati tehničku kulturu te su obećali i dalje podupirati aktivnosti i programe.
Gospodin Zvonko Borić podijelio je Zahvalnice povodom 70 godina aktivnog rada ZTK Valpovo-Belišće zaslužnim pojedincima, udrugama i institucijama.

Svečanost su svojim nastupom upotpunili članovi Glazbene škole Valpovo i Tamburaški orkestar HKUD-a Valpovo 1905.

 

Tekst i fotografije: Dragan Francuz, tajnik

 

 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content