Novosti|

U nedjelju, 8. svibnja, središte kajakaškog sporta bilo je Belišće. Kajak klub Belišće bio je domaćin 1. utrke Kupa RH za mlađe uzraste i tradicionalnog 51. Majskog turnira gradova 2022..

Preko 220 sportaša iz 10 klubova okupilo se na Desnoj obali rijeke Drave uz pratnju trenera, podršku navijača i simpatizera belišćanskog kluba te kajakaškog sporta općenito.

Nakon pozdravnih riječi predsjednice Kajak kluba Belišće Roberte Arsenić, predsjednika Hrvatskog kajakaškog saveza Marka Ćurkovića te predsjednika Gradskog vijeća Grada Belišća Domagoja Varžića regatu je i službeno otvorio glavni tajnik Športske zajednice OBŽ-a Dubravko Ižaković .

U sklopu Majskog turnira gradova održala se i memorijalna utrka „ Matija Ljubek” u kanuu jednokleku juniori/seniori na 500 metara u kojoj je pobjedu odnio Marko Jelkić, drugo mjesto pripalo je Tomislavu Juriću iz Olimpika, dok je Bruno Mesić iz belišćanskog kluba utrku završio treći te su im uz medalje dodijeljeni i pehari. U istoj utrci Dejan Heđa završio je peti, dok je Jan Kukec u cilj uveslao osmi.

Kajakaši kajak kluba Belišće osvojili su ukupno 23 medalje.

Zlatne medalje:

Memorijalna utrka Matija Ljubek C1 na 500m Marko Jelkić
K1 juniori 500 m Filip Arsenić
C1 juniori 500m Bruno Mesić
K2 kadeti 500m Leon Potočki i Ian Andraković
K1 kadetkinje 500m Mia Stojaković
MK2 škola kajaka dječaci Teo Mikulić i Toni Heđa

Srebrne medalje:

K2 kadeti/kadetkinje mix 500m Mia Stojaković i Leon Potočki
C1 mlađi juniori 500m Jan Kukec
C1 kadeti 500m Damjan Rold

Brončane medalje:

Memorijalna utrka Matija Ljubek C1 na 500m Bruno Mesić
K2 juniori/juniorke 500m Filip Arsenić i Paula Savić
C1 mlađi juniori 500m Luka Čakalić
K2 mlađi Juniori 200m Šimun Petranović i Stjepan Vidošić

Za trud i odveslane utrke u kategoriji škole kajaka medalje su osvojili i Ema Krznarić, Toni Heđa, Teo Mikulić, Jakov Jeger i Vanja Konstantinović.

Na natjecanju su sudjelovali i Klara Čakalić, Dominik Savić, David Grgić, Teo Krznarić, Maja Konstantinović, Ivano Delač, Sara Mikulić i Mihael Svrtan koji su ostvarili dobre rezultate.

Ovim rezultatom treneri su pokazali da rade vrhunski posao sa sportašima i da se doista svaki trening isplatio i pridonio napretku mladih sportaša.

Natjecanje je zatvorio Marko Jelkić, predsjednik Organizacijskog odbora natjecanja.

Imali smo veliku podršku Grada Belišće i Zajednice sportskih udruga grada Belišća, raznih sponzora, ali i brojnih roditelja koji su i ovoga puta bili na raspolaganju te najvjerniji navijači na obali Drave.

Ovim našim događanjem ujedno je i nastavljen program obilježavanja Dana grada Belišća koji traje sve do 20. svibnja.

Tekst: Kajakaški klub Belišće
Foto: Tin Lacković

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content