Novosti|

U mjesecu studenom započinje tradicionalna glazbena manifestacija, 46. Rombergove glazbene večeri, u organizaciji Centra za kulturu Sigmund Romberg i Amaterskog kazališta Belišće.

Ovogodišnje Rombergove glazbene večeri započinju u petak, 3. studenoga 2023. godine u 20 sati, klavirskim koncertom sjajnog mladog pijanista Ivana Pernickog. Tjedan dana nakon, 10. studenoga 2023. godine, održat će se popularno natjecanje pjevača amatera, 25. “Belišćanski superglas”. Zatim, 16. studenoga 2023. godine, publika će imati priliku uživati u glazbi prvih električnih sastava s našeg područja na koncertu “Zlatni dečki električnih nota”. Završni program ovogodišnjih Rombergovih večeri, pod nazivom “Nek’ pjesme poteku”, održat će se 24. studenoga 2023. godine, u izvedbi glazbene sekcije Amaterskog kazališta Belišće i solista.

Rombergove glazbene večeri posvećene su Sigmundu Rombergu, skladatelju koji je ostavio neizbrisiv trag u kulturi i povijesti grada Belišća. Njegovo ime nosi i belišćanski Centar za kulturu. Kao jednogodišnji dječak doselio je s roditeljima u Belišće, gdje je proveo sretno djetinjstvo i mladost. Romberg, koji je svoju glazbenu karijeru izgradio u SAD-u, sa svojim dojmljivim glazbenim opusom od više od 900 skladbi zasluženo je zauzeo mjesto među svjetskim priznatim glazbenicima te postao jedan od najpoznatijih skladatelja operetne i filmske glazbe prve polovine 20. stoljeća.

Ulaznice, po cijeni od 4 € za koncert Ivana Pernickog i 3 € za ostale programe, možete rezervirati svakog radnog dana u vremenu od 7 do 15 sati na broj telefona 031/533-274, e-mail: rezervacije@cks-romberg.hr ili na Facebook stranici Centra, a možete ih kupiti i u pretprodaji u računovodstvu Centra.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content