Novosti|

Bazen Belišće danas slavi 40. rođendan. Prije četiri desetljeća, 4. srpnja 1978. godine otvoren je do tada najvrjedniji objekt društvenog standarda u Belišću. A sve je počelo povijesnim referendumom 28. veljače 1977. godine, prvim od postanka radničkog upravljanja tvornicama. Gotovo 3.000 radnika Kombinata izišlo je na referendum, te je velikom većinom odlučeno da se krene u izgradnju olimpijskog bazena vrijednog tadašnjih oko 24 milijuna dinara, koji su prikupljeni odricanjem radnika od samodoprinosa, regresa i putnih troškova te uz pomoć sredstava Kombinata Belišće i drugih investitora. Belišćani su tada bili složni u nakani – izgradnjom olimpijskog bazena i bazena za djecu, prestat će vrijeme kada su mutne vode hirovite i ćudljive Drave svake godine zavile u crno mnoge obitelji. I u tome su uspjeli!

Ovogodišnja kupališna sezona počela je prije nešto više od mjesec dana, 2. lipnja. Kao što je to bilo i prijašnjih godina, i ove je prvi dan nove sezone ulaz za sve posjetitelje bio besplatan. Bazen radi svakodnevno od 10 do 21 sat, a cijene su ostale nepromijenjene u odnosu na prošlu godinu. Vrijedno je spomenuti da se i ove godine mogu kupiti sezonske ulaznice po više nego pristupačnim cijenama – 100 kuna za učenike i student te 200 kuna za odrasle. Uz brojne zabavne sadržaje, popularni wellness kutak koji nudi razne masaže, saunu i solarij, bogatu ugostiteljsku ponudu i obnovljene i dotjerane sportske terene te dokazano najkvalitetniju i najčišću vodu u široj okolici ne sumnjamo da će ovo popularno kupalište privući brojne posjetitelje ne samo iz Belišća nego i iz okolnih gradova i općina, poručili su iz Kombela koji gospodari belišćanskim bazenom.

Belišćanski bazen i ove godine privlači posjetitelje ne samo kao mjesto na kojem je lakše preživjeti ljetne temperature, nego i kao mjesto na kojem se odvijaju mnogobrojne kulturno – zabavne manifestacije. Spomenimo samo tradicionalne Igre na vodi, koje su najavljene za 13. srpnja i Vaterpolo u žitu (10. kolovoza), no ipak se za sada belišćanski bazen iskazao kao mjesto na kojem se najsnažnije navija za Vatrene koji se bore za najsjajnije odličje na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji. Naravno, i ove godine je neizostavna Škola plivanja, koju organizira Zajednica športskih udruga grada Belišća, a novost je i besplatan ulaz za umirovljenike i osobe treće životne dobi u kasnim poslijepodnevnim satima.

 

Tekst: Monika Đogaš

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content