Novosti|

U subotu, 22. lipnja 2024. godine, udruga HVIDR-a Belišće svečano je obilježila 4. po redu, Memorijal “Darko Strugačevac” u Bocanjevcima u spomen na poginulog hrvatskog branitelja, dragovoljca Domovinskog rata i pripadnika 107. brigade HV-a, Darka Strugačevca iz Bocanjevaca i sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje grada Belišća i Valpovštine.

Svečanost je započela intoniranjem državne himne nakon koje je minutom šutnje odana počast svim poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima.

U ime organizatora, udruge HVIDR-a Belišće, nazočne je pozdravio Pavo Milekić, predsjednik udruge HVIDR-a Belišće koji se zahvalio nazočnima na odazivu ukazavši pritom na ulogu, značaj i doprinos hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu i istaknuo kako ime Darka Strugačevca i imena svih poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja nikada ne smijemo zaboraviti.

Nakon toga, u nazočnosti majke Marije i obitelji Strugačevac te predstavnika braniteljskih udruga Valpovštine i Osječko-baranjske županije, MUP-a Policijske postaje Belišće, predstavnika lokalne samouprave, grada Belišća i brojnih mještana Bocanjevaca, polaganjem vijenca, paljenjem svijeća te prigodnom molitvom ispred spomen-biste Darka Strugačevca i sv. misom zadušnicom u mjesnoj crkvi sv. Filipa i Jakova, ap, koju je predvodio župni vikar Župe Bezgrešnog začeća BDM Valpovo, odana je počast svim poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima.

Po završetku svete mise, drugi dio svečanosti nastavljena je na svetištu sv. Ane u Bistrincima, uz ugodno druženje i prigodan program te ručak za sve sudionike svečanosti.

Pavo Milekić

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content