Novosti iz života udruga|

Članovi Likovne udruge Bel-art Jadranka Berak, Tin Lacković, Antun Sabo i Ivan Vajda sudjelovali su na 11. sazivu Međunarodne likovne kolonije “Panon Subotica”, koja se održala na prekrasnom Paliću. Ovo renomirano događanje organizirala je Hrvatska likovna udruga CroArt, a okupilo se 27 likovna stvaratelja iz Vojvodine, Mađarske i Hrvatske, stvarajući jedinstvenu platformu za razmjenu ideja i umjetničkih izričaja.

Tijekom dva intenzivna radna dana, 22. i 23. lipnja, sudionici kolonije posvetili su se stvaranju brojnih umjetničkih djela. Atmosfera je bila ispunjena kreativnošću i entuzijazmom, dok su umjetnici radili na svojim slikama inspirirani prekrasnim pejzažima Palića, tradiciom, ljudima i međusobnim druženjem. Ova kolonija nije samo mjesto za stvaranje umjetnosti, već i za uspostavljanje novih prijateljstava i profesionalnih veza među umjetnicima iz različitih sredina. Rezultati ovog susreta su impresivna umjetnička djela koja će zasigurno obogatiti kulturnu scenu Subotice.
Prije zatvaranja ovog slikarskog susreta održana je izložba nastalih radova, njih čak trideset i dva, a prisutnima se obratili predsjednica CroArta Nela Horvat koja je izrazila zadovoljstvo zbog uspjeha kolonije te istaknula važnost ovakvih manifestacija za promociju likovne umjetnosti i kulturne suradnje među susjednim zemljama. Ispred Bel-arta sudionicima se obratio Ivan Vajda, a završnu riječ imao je Denis Lipozenčić, predstavnik Hrvatskog nacionalnog vijeća u Republici Srbiji, koji je službeno zatvorio 11. saziv Međunarodne likovne kolonije “Panon Subotica”.

Tin Lacković

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content