Novosti|

U organizaciji Amaterskog kazališta Belišće i Centra za kulturu Sigmund Romberg u petak, 19. listopada 2018., tradicionalno je održan glazbeni program 19. Hvala maestro u spomen na prvog voditelja Zabavnog orkestra Amaterskog kazališta Belišće, osnovanog davne 1959. godine, Antuna Lulića. Program su pripremili članovi Amaterskog kazališta Belišće, a posebni gosti u publici bila su braća maestra Lulića, Branko i Jakob Lulić iz Osijeka. U prijepodnevnim satima ravnateljica Centra za kulturu Sigmund Romberg Tea Kozina, tajnica Ak Belišće Ana Šikić i voditelj Zabavnog orkestra AK Belišće položili su cvijeće i zapalili svijeću na Lulićevom grobu na gradskom groblju u Valpovu.

Brojni sudionici programa svojim glazbenim izvedbama uveličali su večer posvećenu maestru Antunu Luliću, zaljubljeniku u glazbu, dugogodišnjem glazbenom voditelju u Amaterskom kazalištu, nastavniku glazbenog odgoja u belišćanskoj osnovnoj školi, entuzijastu i osobi vrijednoj divljenja i poštivanja, te mu 19. put za redom prigodnim programom poručili: Hvala maestro!

Zabavni orkestar u sastavu voditelj Zvonimir Iveković, Željko Čorba, Stjepan Jambrović Štef, Davor Novaković, Stjepan Pavoković i Marko Glavica instrumentalno su pratili brojne soliste. Publici su zapjevali Nora Pastulović, Viktorija Bašić, Ana Šikić, Nenad Mikić, Aleksandra Čeliković Cvidrak, Višnja Mihaljević, Zvonimir Iveković i Meri Andraković, a na trubi je solirao Adalbert Gyerek Bela. Koncert je obogatio i trio Valentina i Vjekoslav Pavlović te Ivan Draženović. Kroz program je vodila ravnateljica Centra za kulturu Sigmund Romberg i članica Amaterskog kazališta Belišće Tea Kozina.

Posebni gosti večeri bili su TS Čuvari noći koji su, između ostalog repertoara, zasvirali nekoliko autorskih pjesama, što je oduševilo publiku u dvorani Centra za kulturu. Zanimljivo je spomenuti da je maestro Lulić vodio i tamburaški orkestar koji je 1984. godine ušao u sastav Amaterskog kazališta. Kao svoju ostavštinu, u naslijeđe je ostavio brojne aranžmane pjesama za tamburaški orkestar, između ostalog i Rombergovu skladbu “Belišće marš”.

 

Tekst: Tea Kozina, ravnateljica CK Sigmund Romberg

Fotografije: Tin Lacković

 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content