Novosti|

bb

13. susreti djece hrvatskih branitelja, u organizaciji UHDDR-a i ove su godine održani u Savudriji (Umag) od 1.9. – 4.9. 2014. godine.

Na susretu su sudjelovala djeca dragovoljaca i branitelja iz svih županija Lijepe naše. Ukupno je sudjelovalo 540 djece, natjecatelja od 1. – 8. razreda osnovne škole. Naša županija, Osječko-baranjska bila je zastupljena sa 21 djetetom i to iz Belišća, Valpova, Marjanaca, Donjeg Miholjca, Bilja i Osijeka. Djecu je vodilo 3 voditelja koji su sve vrijeme pazili na djecu i vodili brigu o njima. UHDDR Belišće predstavljalo je šestoro djece, voditelj, te koordinator za županiju. UHDDR Belišće je uz financijsku potporu Osječko-baranjske županije za sve predstavnike naše županije pripremio poklon pakete sa kapama, sendvičima, voćem i osvježavajućim napitcima. Susrete je otvorila Vesna Nađ, zamjenica ministra hrvatskih branitelja, ministarstva koje je glavini pokrovitelj ovih susreta, dok je Udruga dragovoljaca nositelj svih programa i aktivnosti ovih susreta.

Djeca su se natjecala u sportskim disciplinama, kulturnim radionicama i društvenim igrama. Od sportskih disciplina zastupljeni su mali nogomet, graničar i odbojka. Kulturne radionice sadržavale su likovnu radionicu, modeliranje i glazbenu radionicu, a od društvenih igara na programu su bili playstation 3, električni pikado i stolni nogomet. Za sve sudionike Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata organizirala je prijevoz, smještaj i prehranu. Slobodno vrijeme, a bilo ga je dosta djeca su provodila na plaži i u moru uz nadzor voditelja. U večernjim satima za djecu su se pripremale zabavne večeri, karaoke i disko.

Na završnoj večeri službeno su proglašeni rezultati po disciplinama i radionicama, a najuspješniji natjecatelji nagrađeni su medaljama i prigodnim poklonima. Naša županija, Osječko-baranjska osvojila je dvije srebrne medalje i jednu brončanu. Posebno nas raduje 2. mjesto u likovnoj radionici naše Melinde Torjanac iz Bistrinaca. Kao i svih dosadašnjih godina, tako i ove godine, voditelj belišćanske djece Zlatko Rogač i koordinator za OBŽ Josip Vučetić s ponosom svjedoče o odličnoj organizaciji, a također i dobrom uspjehu naše djece, djece hrvatskih dragovoljaca i branitelja.

Nakon službenog zatvaranja igara za sve sudionike pripremljena je tradicionalna velika zabava.

UHDDR Belišće

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content