Novosti|

Jučer je u Osnovnoj školi Ivana Kukuljevića Belišće održana 12. županijska smotra školskih pjevačkih zborova. Smotra se već tradicionalno održava u Belišću , a ove je godine publika mogla uživati u nastupima četiriju zborova.

Zbor Osnovne škole “Šećerana” iz Baranje pod vodstvom Gabriele Feher nastupio je u revijalnom dijelu, dok su prolaz na državno natjecanje tražila sljedeća tri zbora: Dječji zbor Osnovne škole “Dobriša Cesarić” iz Osijeka pod ravnanjem Marine Hojsak, Djevojački zbor Srednje škole Valpovo čiji je dirigent Želimir Sušić i zbor Gimnazije A. G. Matoša iz Đakova pod vodstvom Paške Paljušević s. Svjetlane. Zborovi se nisu natjecali jedan protiv drugog, već je svaki od njih tražio pozitivno mišljenje i prolaz na državno natjecanje od strane prosudbenog povjerenstva. Na čelu povjerenstva bila je izv. prof. art. Antoaneta Radočaj-Jerković uz članice Aleksandru Čeliković Cvidrak i Zlaticu Azenić.

Svi zborovi iz natjecateljskog dijela već su ranije sudjelovali na državnim natjecanjima s ostvarenim odličnim rezultatima tako da su i ove godine svojim nastupima zadovoljili kriterije te dobili pozitivna mišljenja prosudbenog povjerenstva čime su osigurali odlazak na državno natjecanje pjevačkih zborova.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content