Novosti|

Protekli tjedan u Glazbenoj školi obilježio je Glazbeni tjedan – tjedan pun koncerata, druženja i radosti uz glazbu. Od ponedjeljka do petka održano je 6 koncerata na kojima je sudjelovalo 140 izvođača iz Glazbene škole Valpovo i Belišće koje je pripremalo 16  nastavnika te 50 izvođača iz 10 gostujućih  škola. Koncerti su se održali na čak četiri različite lokacije: u dvorani Glazbene škole u Belišću, u Kulturnom centru Katančić u Valpovu, u kapelici dvorca Prandau Normann u Valpovu i u Centru za kulturu Sigmund Romberg u Belišću.

Na koncertima u ponedjeljak, srijedu i četvrtak nastupilo je 106 učenika solista glazbene škole koji su mjesecima pripremali svoj nastup. Sam početak Glazbenog tjedna pripao je polaznicima igraonice Valpovo i Belišće koji su ga otvorili vrlo uspješnim i zanimljivim nastupom (možete pogledati OVDJE). Glazbeni tjedan zauzima posebno mjesto u školskoj godini Glazbene škole: svojom važnošću potiče gotovo sve učenike da se pripreme za nastup jer je svima stalo biti dijelom ovog glazbenog slavlja. Svaki od koncerata bio je iznimno uspješan, prikazao je raznovrsnost dječjeg muziciranja te ispunio dvorane do posljednjeg mjesta.

U utorak je održan  koncert gostujućih škola. Velika je radost što su se sve škole odazvale pozivu te poslale svoje predstavnike koji su svojim zanimljivim nastupima učinili ovaj koncert vrlo uspješnim. Oduševljenje je kulminiralo nastupom tamburaškog orkestra iz Glazbene škole iz Našica koji već dugi niz godina osvajaju mnoge nagrade u Hrvatskoj, ali i izvan nje. Uz klasični repertoar, orkestar je ponudio i nešto drugačiji i zabavniji program: uz električnu gitaru, bubanj i vokale moglo se čuti i ponešto od Led Zeppelina ili Leonarda Cohena. Ovakvi koncerti dragocjeni su kako učenicima, tako i nastavnicima kojima je to izuzetno dobra prilika za razmjenu iskustava i ideja, te samim tim i napretka u radu.

Završni koncert Glazbenog tjedna bio je koncert nastavnika i pravo oduševljenje ponajviše za učenike koji su uživali sa svojim nastavnicima.  Neki nastavnici iznenadili su ne samo svoje učenike, nego i kolege pokazavši svoja umijeća i na nešto drugačiji način. Završna točka okupila je sve nastavnike i odsvirali su Brahmsov Mađarski ples br.5 koji je za tu prigodu za sve instrumente raspisao nastavnik tambure Tihomir Ranogajec. Bila je to kruna Glazbenog tjedna, izuzetno bogatog, uspješnog, posjećenog kakav i zaslužuje biti – bilo je to glazbi u čast!

Foto: Tin Lacković; Darko Jančikić

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content