Novosti|

Likovna udruga „Bel-art“, uz pomoć Turističke zajednice grada Belišće i pod pokroviteljstvom Grada Belišća, organizirala je u subotu i nedjelju, 15. i 16. rujna, tradicionalnu dvodnevnu međunarodnu likovnu koloniju “Panon Belišće 2022.“ u sklopu manifestacije “Belišćanska zlatna jesen”.

Okupljanje slikara i otvorenje 12. saziva ovog likovnog susreta održano je ispred Turističke zajednice, gdje su sudionike kolonije pozdravili predsjednik Bel-arta Ivan Vajda i pročelnik Ureda gradonačelnika Domagoj Varžić koji je i otvorio slikarsku koloniju. Potom je uslijedio radni, odnosno slikarski dio kolonije, koji je ovoga puta održan u prostorijama NK “Bistrinci”.
Kolonija je okupila četrdesetak slikara iz Srbije iz udruge “CroArt” Subotica, Mađarske “HUB” Dušnok, SLIK Slatine, Likrob Donji Miholjac, Marko Pejić Požega, Udruge stvaratelja u kulturi Nova Gradiška, Kutine, a ovoga puta  međunarodni karakter  kolonije pojačan je sudjelovanjem slikara iz Sjeverne Makedonije i Yulie Perepelkine – slikarica iz Ukrajine sa svojim učenicima.
Da inspiracije nije nedostajalo potvrđuju brojni radovi raznih motiva u različitim slikarskim tehnikama kao što su suhi pastel, akril, ulje… 
Drugog dana MLK ”Panon” umjetnici iz Mađarske i Srbije s domaćinima posjetili su Muzej “Belišće” gdje ih je ugostila ravnateljica Nada Milas Bosanac te im predstavila izložbu fotografija “Slavonski tragovi Gutmannovih“. Nakon obilaska Muzeja Bel-artovci i njihovi gosti obišli su svetište svete Ane u Bistrincima.

Tin Lacković

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content