Novosti|

U Bocanjevcima je u prijepodnevnim satima održana proslava 110 godina organiziranog školstva u tom prigradskom naselju grada Belišća. Okupljene je pozdravio belišćanski gradonačelnik Dinko Burić, naglasivši iznimnu vrijednost ovako velike obljetnice, te pohvalivši trud koji je uložen u proslavu.

-Sve što uložimo u znanje, sve što uložimo u stvaranje uvjeta za obrazovanje naše djece, nema cijene – sve se to višestruko vrati. Naš skroman doprinos ovome je nešto najmanje što smo mogli napraviti, rekao je gradonačelnik Burić, dodavši kako je u dogovoru s ravnateljem OŠ M.P. Katančića, Daliborom Košutićem, odlučeno da Grad Belišće donira PŠ Bocanjevci televizor.

-Drago nam je što smo mogli darovati televizor, koji će djeci, školi i prosvjetnim djelatnicima služiti prvenstveno u edukativne svrhe, ali nadamo se i za malo zabave, poput gledanja naše nogometne reprezentacije na nadolazećem Europskom prvenstvu, poručio je gradonačelnik Burić.

Iako se bocanjevačka škola nalazi u belišćanskom prigradskom naselju, ona pripada OŠ M.P. Katančića Valpovo, a ravnatelj Dalibor Košutić, zadovoljno je istaknuo odličnu suradnju s gradom Belišćem te mještanima Gorice i Bocanjevaca.

-Zahvaljujući mještanima prikupili smo mnoštvo fotografija s početka 20. stoljeća, koje su izložene u Područnoj školi Bocanjevci, na početku proslave je naglasio ravnatelj Košutić.

Zahvalio se Osječko – baranjskoj županiji, koja je sa 120.000 kuna pomogla obnovu bocanjevačke škole, koja sada ima sasvim novu vizuru, te Gradu Belišću i gradonačelniku Buriću na poklonjenom LCD televizoru. U nastavku proslave je kratko i zanimljivo predavanje održao Dinko Župan, koji se osvrnuo na početke školstva u Bocanjevcima. Proslava je nastavljena priredbom te svečanim ručkom, a ravnatelj Košutić je još dodao:

-Posebno mi je drago što ovo nije samo školska svečanost, nego su se u obilježavanje 110 godina školstva u Bocanjevcima uključili i svi mještani Gorice i Bocanjevaca.

Preuzeto s: Gradski radio Belišće

Foto: Tin Lacković

 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content