Novosti|

U utorak 20. studenoga, u sklopu projekta “Šalji dalje” koji provodi udruga Zvono iz Belišća, održana je druga edukacija o volonterstvu za građane. 

Prva edukacija održana je krajem listopada u Orahovici, a na edukacijama volonteri su se upoznali sa zakonskim okvirom volontiranja u Republici Hrvatskoj. Edukaciju je održao Volonterski centar Osijek, a kroz interaktivne aktivnosti sudionici su se na zanimljiv način upoznali s pravima i obvezama volontera i organizatora volontiranja, sa samim pojmom volonterstva te su naučili tko je to volonter i gdje sve mogu volontirati. 

Tijekom edukacije sudionici su osvijestili i što ih sve motivira na volontiranje te koje su dobrobiti od volontiranja za njih kao pojedince, za korisnike volonterskih usluga, ali i za društvo u cjelini. 

Na edukaciji je sudjelovalo 11 sudionika, volontera s iskustvom, ali i mladih koji će se tek prvi put uključiti u volonterske aktivnosti u zajednici. 

Projekt “Šalji dalje” nastavlja se provoditi sve do 31. srpnja 2019., a sljedeća edukacija “Biti volonter” održat će se u Požegi. 

Partneri na projektu su udruga Slap iz Osijeka, udruga Jaglac iz Orahovice, SŠ Marka Marulića Slatina, SŠ Stjepan Ivšić Orahovica te Grad Belišće. 

 

Tekst i fotografije: Tena Anić, mag.rehab.educ.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content